Een vrouw bevalt op 57-jarige leeftijd en wordt een van de oudste moeders in de geschiedenis van de VS

Janine image
door Janine

31 Maart 2021

Een vrouw bevalt op 57-jarige leeftijd en wordt een van de oudste moeders in de geschiedenis van de VS
Advertisement

Moeder worden op oudere leeftijd? Ja, zelfs als de medische en wetenschappelijke literatuur onderstreept dat het op een bepaalde leeftijd een steeds zeldzamer natuurlijk proces wordt, en soms gevaarlijk voor het organisme van de vrouw die de baby draagt. Om deze reden zijn er veel moeders die kinderen baren door wegen te bewandelen die niet zonder hobbels zijn, zoals in-vitrofertilisatie, waarbij natuurlijke zwangerschap wordt vermeden die de gezondheid van de moeder en de baby in gevaar zou kunnen brengen.

via NBC Boston

Advertisement
Channel 5 Boston/YouTube

Channel 5 Boston/YouTube

Dit is het ongelooflijke verhaal van Barbara Higgins, een vrouw uit New Hampshire in de Verenigde Staten die op 57-jarige leeftijd beviel van een zoontje; door dit record werd Barbara een van de "oudste" moeders die bevallen zijn in de medische geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika. De vrouw had al eerder twee kinderen gekregen, maar verloor haar 13-jarige dochter tragisch aan hersenkanker die Barbara en haar man Peter hadden verwoest.

Ondanks hun ietwat gevorderde leeftijd hadden de twee besloten om opnieuw te proberen om een ​​derde kind te krijgen, maar om geen gevaarlijke zwangerschap te riskeren, wendden ze zich tot een gespecialiseerde kliniek in Boston die precies deze gevallen behandelde van vrouwen ouder dan 50 die een kind wilden door middel van in-vitrofertilisatie.

Advertisement
Channel 5 Boston/YouTube

Channel 5 Boston/YouTube

En zo beviel Barbara Higgins op 20 maart 2021 van een zoontje genaamd Jack; hiermee brak de Amerikaanse vrouw alle records van moederlijke anciënniteit in New Hampshire en werd ze een van de oudste moeders die ooit in de geschiedenis van de VS zijn geregistreerd. Er zijn mensen die dit paar feliciteerden met hun droom die uitkwam, en degenen die in plaats daarvan hun ongenoegen uitten door een eeuwenoude vraag te stellen: de vrouw is 57 jaar oud, de tijd zal heel snel verstrijken voor zowel het kind als de moeder, die op weg is naar de derde leeftijd: hoe kan de kleine Jack op de juiste manier opgroeien?

Barbara reageerde echter op de kritiek met de volgende woorden: "Niemand baart een kind en weet zeker dat hij zal leven om hem te zien opgroeien. Ik weet niet hoe ik over 10 jaar zal zijn, maar hoe zijn jullie over 10 jaar? En waarom zou Jack mij niet oud kunnen zien worden?"

Channel 5 Boston/YouTube

Channel 5 Boston/YouTube

Wat betreft fysieke kracht en uithoudingsvermogen, is er voor Barbara in ieder geval geen probleem, ondanks haar leeftijd: ze deed regelmatig aan Crossfit en aan gewichtheffen tot op de dag voordat Jack werd geboren: goed van haar!

Wat een recordmoeder!

Advertisement