Op zijn 88e studeert hij voor de 13e keer af en is niet van plan te stoppen: nu wil hij zich op de volgende titel richten

Janine image
door Janine

04 April 2021

Op zijn 88e studeert hij voor de 13e keer af en is niet van plan te stoppen: nu wil hij zich op de volgende titel richten
Advertisement

Er zijn mensen die met een grote honger naar kennis op de wereld komen en die nooit een kans missen om zich elke dag te verrijken met nieuwe informatie. Leonardo Altobelli is een 88-jarige man die zijn hele leven heeft gewijd aan studeren: hij is 13 keer afgestudeerd en lijkt vastbesloten om het voor de veertiende keer te doen. Hij is officieel een van de oudste studenten ter wereld en zeker een van de meest succesvolle. Maar wie is deze man die op zijn leeftijd bevestigt dat er altijd een manier en tijd is om te studeren en iemands kennis te vergroten? Het is een gepensioneerde arts die, om precies te zijn, niet alleen geneeskunde heeft gestudeerd.

via Huffingtonpost

Advertisement
Facebook

Facebook

Op 15 maart 2021 werd Leonardo Altobelli 88 jaar en bleek een van de meest succesvolle studenten ter wereld te zijn. In zijn leven oefende hij jarenlang het beroep van huisarts uit, tot aan zijn pensionering, en in 1984 was hij ook burgemeester van zijn stad. Er zijn jongeren die het verlangen om te studeren onmiddellijk verliezen, maar meneer Altobelli was nooit een van hen. De eerste keer dat hij ooit afstudeerde, was in 1969 in geneeskunde en chirurgie, aan de universiteit van Siena. Altobelli stopte daar niet, maar bleef andere zeer belangrijke kwalificaties verzamelen: Rechten, Politieke Wetenschappen, Geesteswetenschappen en Filosofie, Archeologie, Landbouw- en Voedingswetenschappen en Levensmiddelentechnologie, Toeristische Wetenschappen, Geschiedenis en Biotechnologie en twee keer Pedagogiek. Momenteel heeft de heer Altobelli zich ingeschreven voor een cursus Onderzoekswetenschappen, die naar een verdiende keer afstuderen streeft!

Advertisement
Facebook / Il Messaggero

Facebook / Il Messaggero

Altobelli is de promotor van een intelligente studie en moedigt ook de jongeren aan om hun studie serieus te nemen als een verplichting om af te ronden. Voor hem is leeftijd helemaal geen probleem, zelfs niet in de klas met jongere studenten: voor hen is hij als een opa of een vader, in zekere zin, altijd bereid om nuttig advies te geven.

Wat te zeggen, we zouden allemaal graag de leeftijd van meneer Altobelli willen bereiken met dezelfde geest en dezelfde nieuwsgierigheid: we hernieuwen onze complimenten voor alle prestaties!

Facebook / Università di Foggia

Facebook / Università di Foggia

Advertisement