Een onbekende brengt een gehandicapte vrouw thuis wier rolstoel kapot is: niemand stopte om haar te helpen

Janine image
door Janine

18 April 2021

Een onbekende brengt een gehandicapte vrouw thuis wier rolstoel kapot is: niemand stopte om haar te helpen
Advertisement

"Wat je ook doormaakt, als God je om hulp vraagt, heb je de plicht om te helpen!" is wat de jonge Bilal Quintyne zei, die niet twee keer nadacht voordat hij stopte en zijn hulp aanbood aan een onbekende die vastzat op straat in haar rolstoel. De man was aan het hardlopen op straat met een vriend van hem toen een onbekende vrouw hem om hulp riep: haar rolstoel stond stil in de middle of nowhere, tussen de stoep en de straat, terwijl ze op weg was naar de supermarkt. De vrouw wist niet goed wat ze moest doen, maar dacht er aan voorbijgangers om hulp te vragen. Tot op dat moment was er geen enkele auto gestopt, maar gelukkig bood de jonge Bilal de vrouw al zijn hulp aan.

via Youtube / JUST BECAUSE NEWS

Advertisement
Youtube / JUST BECAUSE NEWS

Youtube / JUST BECAUSE NEWS

Bilal vertelde dat hij tegen haar zei: "Mevrouw, ik ben behoorlijk fit, waar woont u? Ik kan u naar huis brengen." De vrouw, ontroerd, liet hem ongeveer de richting van haar huis zien en Bilal dacht er geen seconde over na. Het huis lag op ongeveer 1,6 km afstand en voorzag in een flinke klim, op een soort kleine heuvel. Bilals vriend filmde de hele scène in een video die al snel viraal ging. Het enige doel van de man was om een ​​positieve boodschap van solidariteit te delen: als iemand om hulp vraagt, aarzel dan niet om die te geven.

Advertisement
Youtube / JUST BECAUSE NEWS

Youtube / JUST BECAUSE NEWS

Bilal ontdekte later dat de vrouw aanvankelijk op weg was naar de supermarkt met de bedoeling boodschappen te doen, dus bood hij aan om die voor haar te doen. De vrouw wilde er echter niets van weten en, terwijl ze tegenover zoveel vrijgevigheid in tranen van vreugde en emotie uitbarstte, belette hem. De vrouw was die jonge man erg dankbaar, de enige die was gestopt om haar te helpen op een moment van nood. Bilal merkte op: "Een kilometer meer of minder, het maakt niet uit, ik zou pas rustig naar huis zijn gegaan als ze weer veilig thuis was." De inspanning was niet gering: heb je ooit geprobeerd een lege elektrische rolstoel te duwen met 32​°C en veel luchtvochtigheid? Maar Bilal wees er nogmaals met vastberadenheid op dat hij gewoon zijn werk als man deed: "Er is zoveel haat in de wereld, terwijl van iemand houden niets kost. Mijn enige doel bij het delen van deze episode is proberen die waarden te herstellen die we verloren hebben".

Een groot applaus voor deze jongen die niet aarzelde om zijn hulp aan een persoon in nood aan te bieden!

Advertisement