De 5-jarige autistische dochter spreekt haar allereerste woord uit: haar moeder barst in tranen uit

Janine image
door Janine

05 April 2021

De 5-jarige autistische dochter spreekt haar allereerste woord uit: haar moeder barst in tranen uit
Advertisement

De eerste woordjes van een kind zijn belangrijk, en ouders zijn vaak enorm trots als ze hun kind voor het eerst ‘”mamma” of “pappa” horen zeggen. Ouders van kinderen met non-verbaal autisme weten echter al dat hun kinderen niet zullen praten en daarom leggen veel moeders en vaders zich neer bij het idee om die lieve woorden nooit te horen. Dit is misschien de reden waarom Briana Blankenship in tranen uitbarstte toen ze in de rij stond bij een McDonald's drive-in, wachtend op haar beurt: haar 5-jarige dochter Taylor zei voor het eerst het woord “mamma”. Eigenlijk was het haar eerste woord ooit, aangezien artsen Briana hadden verzekerd dat het kleine meisje nooit zou praten vanwege een autismespectrumstoornis.

via Facebook / Briana Blankenship

Advertisement
Facebook / Briana Blankenship

Facebook / Briana Blankenship

Briana Blankenship zat in de auto met haar dochter Taylor op de achterbank terwijl ze in de rij stond om eten te bestellen bij McDonald's toen ze het meisje voor het eerst hoorde praten. "Ma-ma", spreekt het kleine meisje op een zangerige manier uit en Briana kan het niet geloven: "Mamma! Goed zo lieverd!” Taylor lacht blij als ze beseft dat haar moeder opgetogen is elke keer dat ze haar dat magische woord hoort uitspreken.

Briana doet als moeder van een non-verbaal autistisch kind er samen met haar man alles aan om haar alle mogelijke en denkbare stimulansen te bieden om haar te helpen bij de ontwikkeling van de taal. Op school hebben ze speciale programma's en nemen ze haar ook mee naar gymnastiek, een activiteit waardoor ze niet meer op haar tenen loopt, een neiging die veel autistische kinderen hebben.

Advertisement
Facebook / Briana Blankenship

Facebook / Briana Blankenship

Het “wonder” gebeurde net toen Briana haar dochter vergezelde naar een gymles: “We waren te laat en Taylor moest nog eten, dus besloot ik naar de dichtstbijzijnde drive-in te gaan om iets voor haar te halen waarvan ik wist dat ze het echt zou eten. We gaan zelden naar fastfoodrestaurants en toen ze besefte dat we op het punt stonden haar favoriete eten, patat, te bestellen, begon ze opgewonden te raken en te giechelen op de achterbank. Toen hoorde ik het haar zeggen. Ik draaide mijn hoofd om en vroeg haar: “zei je daarnet mamma?" En ze keek me aan en zei het nog een keer." Op dat moment pakte Briana in tranen haar mobiele telefoon en filmde de scène ontroerend. Toen het haar beurt was om te bestellen, waren haar ogen zo vol tranen dat ze de kassamedewerker nauwelijks kon zien. Ze wist niet hoe ze haar vreugde moest uitleggen: haar dochter had voor het eerst gesproken!

Voorafgaand aan de gymles had Briana alleen tijd om haar man en moeder te bellen om hen dit goede nieuws te vertellen. Dus zonder tijd te verspillen, plaatste ze de prachtige video op haar Facebook-pagina en tagde ze haar familie. Onnodig te zeggen dat haar video viraal is gegaan en dat veel gebruikers die in vergelijkbare situaties leven, contact met haar hebben opgenomen die gelukkig en hoopvol voor de toekomst van hun kinderen zijn.

Dit is de video waarin Taylor voor het eerst "mamma" zegt:

I am ugly crying in the McDonald's parking lot and the employees probably think I'm crazy. In the drive thru I suddenly heard Taylor say MAMA. For those of you that don't know. Taylor is 5 and has nonverbal autism. She has NEVER said a word.EVER. As soon as she said it I grabbed my phone and started recording. I'm pretty sure I held up the drive thru line but there was no way I wasn't getting proof of this. I can't explain how unbelievably grateful and ecstatic I am right now. #AutismAwareness #BigWin *Edit* I need to add here that I own the rights to this video.

Pubblicato da Briana Blankenship su Lunedì 30 aprile 2018

Een scène die, als je ernaar kijkt, vreugde en vertrouwen uitstraalt!

Advertisement