Meisje met kanker heeft de laatste chemotherapie gehad: de verpleegkundige improviseert een "overwinningsdans" met haar

Janine image
door Janine

09 Januari 2023

Meisje met kanker heeft de laatste chemotherapie gehad: de verpleegkundige improviseert een "overwinningsdans" met haar
Advertisement

In moeilijke levensfasen is het goed om mensen aan je zijde te hebben die weten hoe ze ons ondanks alles kunnen opvrolijken en die begrijpen wanneer het juiste moment is om iets te doen. Het is niet gezegd dat deze mannen of vrouwen noodzakelijkerwijs deel moeten uitmaken van de familie, soms zijn het de buitenstaanders die iets moois en onverwachts doen dat de glimlach geeft die je nodig had.

Het verhaal waarover we je willen vertellen is daar het bewijs van. Een verhaal waarvan de hoofdrolspelers een klein meisje waren, dat helaas kanker heeft, en een verpleegkundige met een groot hart.

via @aldisalealdi/Tik Tok

Advertisement
@aldisalealdi/Tik Tok

@aldisalealdi/Tik Tok

Daniel Yolan werkt als verpleegkundige in een kinderziekenhuis in Buenos Aires en is op internet bekend geworden omdat hij iets heel belangrijks heeft gedaan voor een van zijn kleine patiëntjes. Milena vocht tegen kanker en is onder behandeling in de instelling - en we weten hoe ingrijpend en zwaar deze behandelingen kunnen zijn - toen ze deze vriendelijke man leerde kennen.

Zoals met bijna alle kleine patiëntjes gebeurde, nam Daniel Milena's verhaal ter harte, maar bij haar was hij directer en specialer. De harmonie tussen hen was erg sterk en door haar elke dag te zien, haar bij te staan ​​tijdens de behandelsessies en te weten waar ze mee te maken had, werd hun relatie speciaal. Dus op een dag, toen de chemokuren ten einde liepen, improviseerden de verpleegkundige, Milena en haar moeder een "overwinningsdans" om zich te verheugen in de strijd die tot dan toe was gewonnen.

Gedeeld op het profiel van de vrouw, zijn de beelden van Milena die danst met haar dierbare Daniel op het internet rondgegaan en hebben enorm veel succes gehad. “Haar moeder zette de muziek op en we begonnen samen te dansen" - vertelde de man. Voor mij is het essentieel om een ​​vriendschappelijke relatie met patiënten te hebben, het is een manier om hen te helpen serener met pijn om te gaan. Dat moment was erg mooi en vertegenwoordigt de geest van de structuur waarin ik werk".

Advertisement
@aldisalealdi/Tik Tok

@aldisalealdi/Tik Tok

Het is tenslotte echt waar: soms moet je, geconfronteerd met slechte situaties, de mooiste glimlach laten zien om ze te kunnen overwinnen en in dit geval lijkt het te hebben gewerkt. “Mijn werk is alles voor mij. Opstaan ​​en weten dat ik iets kan doen voor degenen die minder geluk hebben, vervult me ​​met vreugde" - zei Daniel.

We bedanken hem en de vele mensen die hetzelfde beroep uitoefenen voor alle inzet. En we wensen de kleine Milena enorm veel geluk voor haar toekomst.

Advertisement