De moeder is uitgeput en de steward zorgt voor de baby: de beelden zijn hartverwarmend

Janine image
door Janine

03 Juni 2023

De moeder is uitgeput en de steward zorgt voor de baby: de beelden zijn hartverwarmend
Advertisement

Een reis is praktisch een zintuiglijke ervaring: we laten ons meeslepen door magische plaatsen en momenten, we beleven ongelooflijke avonturen. Er zijn zeker niet alleen reizen naar paradijselijke of adembenemende bestemmingen, maar in het algemeen wordt het idee van vertrek geassocieerd met een gelukkige en ontspannende periode. Maar er zijn er ook die continu reizen voor hun werk en niet om op vakantie te gaan. Ongeacht de motivaties vereist reizen echter enige voorbereiding en organisatie: soms kan het extreem stressvol zijn.

Zoals in het geval van de protagonist van dit verhaal die zich, worstelend met haar kleine meisje, in moeilijkheden bevond.

via Linkedin

Advertisement
Mauricio félix/Linkedin

Mauricio félix/Linkedin

Carolina Lemos Cortez zat in het vliegtuig tijdens de route San Paolo-Belo Horizonte en haar 5 maanden oude baby reisde met haar mee.

De vrouw worstelde met al die ontelbare taken die een ouder altijd “vergezellen”, vooral een moeder van een baby. Tussen het plaatsen van de bagage in de speciale ruimtes en alle "last" met betrekking tot objecten voor de verzorging en het vermaak van een kind in de vroege kinderjaren, had ze het behoorlijk druk.

Zodanig dat ze geen manier kon vinden om te ontbijten: het was net opgediend, maar “slechts” twee handen waren echt niet genoeg om haar maaltijd te kunnen nuttigen en tegelijkertijd voor haar kleintje te kunnen zorgen dat vervelend begon te doen. Ze was wanhopig, uitgeput.

Advertisement
Carolina Lemos Cortez/Linkedin

Carolina Lemos Cortez/Linkedin

Op dat moment arriveerde haar "redder": steward Mauricio Félix. Hij merkte dat de moeder worstelde om met haar baby te jongleren en een hapje probeerde te eten en dus kwam hij tussenbeide.

Hij bood aan om de kleine in zijn armen te houden zodat Carolina in alle rust kon ontbijten en hielp haar daarna weer toen ze haar spullen moest pakken.

Een ogenschijnlijk heel mooi gebaar, maar het betekende een echt keerpunt voor de vrouw: een moment helemaal voor zichzelf, een pauze, rust. Ze was zo onder de indruk en dankbaar voor de actie van de man dat ze besloot een foto te maken van het gebeurde en deze vervolgens op internet plaatste, maar ze had nooit verwacht dat het voor talloze reacties zou zorgen en tienduizenden mensen zou bereiken!

Carolina Lemos Cortez/Linkedin

Carolina Lemos Cortez/Linkedin

Velen waren dan ook positief verrast en applaudisseerden voor dat kleine maar zo belangrijke gebaar.

Carolina wijdde zelf een lange post aan het uit de grond van haar hart bedanken van die geweldige assistent: "voor mij zijn houdingen zoals die van Mauricio de belichaming en representatie van wat mededogen betekent", concludeerde de vrouw. Wat denk jij ervan?

Advertisement