Een vader vecht ervoor dat er ook in de herentoiletten babyverschoontafels worden neergezet

Janine image
door Janine

12 April 2021

Een vader vecht ervoor dat er ook in de herentoiletten babyverschoontafels worden neergezet
Advertisement

Uitgaan en naar openbare plaatsen gaan met kleine kinderen kan allesbehalve eenvoudig zijn, vooral voor vaders. In restaurants, winkelcentra, bioscopen en vele andere plaatsen zijn luiertafels bijna altijd te vinden in de damestoiletten. Vaders die hun kinderen moeten verschonen, worden daartoe gedwongen onder ongemakkelijke en absoluut niet praktische omstandigheden. Een man lanceerde daarom een campagne en vocht ervoor zodat openbare plaatsen rekening zouden houden met de manier waarop ook de mannentoiletten zouden moeten worden uitgerust.

via metro.co.uk

Advertisement
realdontepalmer/Instagram

realdontepalmer/Instagram

Donte Palmer is vader van 3 en woont in Jacksonville, in Florida. Volgens hem zou deze barrière de weerspiegeling zijn van verouderde en achterhaalde ideeën over het vaderschap. Ook mannen kunnen en moeten de luier van hun baby verschonen. Het is onaanvaardbaar dat vaders zelfs vandaag de dag met problemen worden geconfronteerd die gemakkelijk kunnen worden opgelost. Donte is een campagne gestart, die op Twitter "Squat far Change" heet, wat tot veel discussies heeft gezorgd.

Advertisement
realdontepalmer/Instagram

realdontepalmer/Instagram

De man realiseerde zich dat het probleem moest worden opgelost toen hij met zijn vrouw en kinderen uit eten in een restaurant naar het toilet moest om de luier van zijn jongste kind te verschonen. De 12-jarige zoon volgde hem om hem de luiers en doekjes te overhandigen en begon foto's te maken: met een paar klikken vereeuwigde hij de scènes en Donte besloot ze te delen op sociale media. Hij had nooit kunnen vermoeden dat zoveel vaders zijn “probleem” met hem gemeen hadden: zijn post ging viraal en bracht onbedoeld een beweging voort voor ouders.

JeremyAFine/Twitter

JeremyAFine/Twitter

Veel vaders zoals Donte hebben met frustratie de foto's gedeeld van kinderen die op een geïmproviseerde manier worden verschoond: in de auto, op schoot bij hun vader, op een deken op de grond. Kort daarna namen enkele restaurants in Jacksonville contact op met de man en zeiden dat ze - geïnspireerd door de campagne - een commode begonnen te plaatsen in de herentoiletten. In de Verenigde Staten en Canada zijn er, dankzij het onbehagen van een vader die met deze beweging is begonnen, veel verschoontafels geïnstalleerd. Donte wil een boodschap overbrengen: een ouder is zo, en moet voor het kind zorgen, ongeacht het geslacht. Moeders en vaders doen alles op dezelfde manier om ervoor te zorgen dat het goed met hun kinderen gaat en het is belangrijk dat gelijkheid ook wordt erkend door verschoontafels in alle toiletten te installeren.

Advertisement