Op 17-jarige leeftijd pestte hij zijn leraar, nu moet hij hem 14.500 euro betalen

Janine image
door Janine

10 April 2021

Op 17-jarige leeftijd pestte hij zijn leraar, nu moet hij hem 14.500 euro betalen
Advertisement

Als we het hebben over pesten, denken we meteen aan een situatie op school waar veel kinderen en jongeren tegenwoordig onder lijden: sommige oudere kinderen nemen het op tegen de jongere, maar ook tegen degenen die zij als "zwakker" beschouwen. Dit soort acties komen helaas vrij veel voor in de schoolomgeving, maar niet alleen onder leeftijdsgenoten en kinderen van dezelfde klas. In de afgelopen jaren heeft het fenomeen zich exponentieel verspreid, tot het punt dat zelfs leraren op scholen zich niet langer veilig voelen. Er zijn periodes geweest, sommige zelfs ernstige, van studenten die opzettelijk hun leraren lastig vielen, waarbij ze een gebrek aan discipline en totale opvoeding aantoonden van de kant van de ouders zelf die hen in theorie hadden moeten opvoeden. De episode die we je gaan vertellen, gaat over een ernstig geval van pesten, waardoor een leraar uit Sondrio, in Italië, gedwongen werd van baan te veranderen.

via Il Messaggero

Advertisement
Flickr / Medici con l'Africa Cuamm (Not the actual photo)

Flickr / Medici con l'Africa Cuamm (Not the actual photo)

De nare episodes van pesten tegen een middelbare schoolleraar vonden plaats in Sondrio en zagen een jongen van slechts 17 jaar oud als hoofdrolspeler. De jongen beledigde en bedreigde zijn leraar technisch onderwijs met geschreeuw en geduw. Pesterijen die zich vaak uitten in echte fysieke aanvallen, waarbij de jongen de leraar een zet gaf en de papieren uit zijn handen scheurde. Dit gebeurde in 2015 en ten tijde van deze feiten werden de video's die deze scènes van zinloos geweld filmden, op Facebook gepubliceerd. De docent in kwestie werd onder deze druk gedwongen van baan te veranderen. Tegenwoordig is die jongen echter meerderjarig en moet hij zich verantwoorden voor de beschuldigingen voor de misdaden van geweld en de bedreigingen die de postpolitie tot dusver heeft onderzocht. Op dit moment heeft de rechtbank van Sondrio vastgesteld dat de jongen zijn leraar 14.500 euro zal moeten betalen, wat overeenkomt met de morele schade. Daarnaast zal hij ook juridische kosten moeten betalen.

Advertisement
Pixabay / Not the actual photo

Pixabay / Not the actual photo

De ouders van de jongen probeerden het slachtoffer te overtuigen om 10.000 euro aan te nemen, maar zonder resultaat. We mogen niet vergeten dat de rechter ook zou kunnen beslissen om wat er met de leraar is gebeurd als ernstiger te beoordelen en bijgevolg het te vergoeden bedrag te verhogen.

Het meest verrassende is dat de jongen nooit van school werd gestuurd, ondanks dat zijn gedrag meer dan een tijdelijke schorsing verdiende. Zeker is dat de jongeman zijn studie nooit heeft afgemaakt, omdat hij met school was gestopt. Zijn voormalige leraar werkt nu op het ministerie van Economische Ontwikkeling en is er gelukkig in geslaagd terug te keren naar de normaliteit.

Advertisement