"Je bent niet alleen”: de kapper scheert zijn haar als een gebaar van solidariteit naar een cliënt met kanker

Janine

06 Mei 2021

"Je bent niet alleen”: de kapper scheert zijn haar als een gebaar van solidariteit naar een cliënt met kanker
Advertisement

Voor al diegenen die een zware strijd tegen kanker voeren, weet dat we met onze geest en ons hart bij je zijn; hoewel de hedendaagse geneeskunde grote vooruitgang heeft geboekt bij de behandeling van verschillende soorten en stadia van kanker, mogen deze pathologieën niet worden onderschat, integendeel. Om deze reden gaat al onze solidariteit naar deze mensen die, net als echte krijgers, elke dag vechten om een ​​kwaad te verslaan dat hun gezondheid in gevaar kan brengen.

via Times Now News

Advertisement
neftabarber/TikTok

neftabarber/TikTok

En soms zijn het juist deze gebaren van grote solidariteit die het verschil maken voor deze mensen. Zoals het buitengewone gebaar dat deze getalenteerde en genereuze Spaanse kapper genaamd Joel deed, enigszins verrassend, die een van zijn beste vrienden, Neftali Martin, als een speciale cliënt had. Deze laatste, tevens kapper in de Spaanse stad Alicante, was onder behandeling vanwege een vorm van kanker die hem had gedwongen een chemokuur te ondergaan, een cyclus die hem ook had gedwongen al zijn haar af te moeten knippen om te voorkomen dat het vanzelf uit zou vallen, als gevolg van de zware kuur…

neftabarber/TikTok

neftabarber/TikTok

Naftali wist dat dit moment erg moeilijk voor hem zou zijn; het feit dat hij van beroep ook kapper was en dat hij zich tot een andere collega moest wenden, oftewel zijn goede vriend, voor het scheren van zijn haar, was helemaal niet gemakkelijk; maar Joel was er voor hem, klaar om hem te steunen in die zware strijd tegen kanker.

Dus nadat hij Naftali's hoofd had geschoren, nam hij de schaar en het scheermes en begon hij ook zijn eigen blonde lokken af te knippen, als teken van solidariteit met zijn vriend; Naftali, die dat ontroerende gebaar van genegenheid niet kon geloven, barstte in tranen uit...

Advertisement
neftabarber/TikTok

neftabarber/TikTok

De door kanker getroffen man vertelde de ontroerende gebeurtenis op zijn TikTok-profiel, waar hij ook foto's van het ontroerende moment plaatste: "Je bent niet alleen. Dit waren de woorden van mijn geweldige vriend en collega onmiddellijk nadat hij zijn hoofd had geschoren en me vertelde dat totdat mijn haar weer aangroeide, hij zich zou blijven scheren. Voor degenen die Joel niet kennen, hij is niet alleen een collega, hij is als een broer voor mij. Ik hou van je, broer!"

Joel's gebaar naar zijn goede vriend Naftali was aangrijpend, ontroerend en vooral onverwacht: nu heeft hij een extra krijger aan zijn zijde, klaar om deze zware strijd te voeren en vastbesloten om deze te winnen!

Advertisement