Haar autistische zoon heeft een crisis en gaat op de grond liggen: een onbekende besluit naast hem te gaan liggen en slaagt erin hem te kalmeren

Janine image
door Janine

16 April 2021

Haar autistische zoon heeft een crisis en gaat op de grond liggen: een onbekende besluit naast hem te gaan liggen en slaagt erin hem te kalmeren
Advertisement

"In een wereld waar je kunt kiezen om van alles te zijn, kies dan om aardig te zijn" - als we allemaal naar deze mantra zouden leven, zou de wereld misschien een betere plek zijn. In plaats daarvan haalt vriendelijkheid tegenwoordig echter het nieuws en we zijn verrast, of misschien zelfs achterdochtig, als een onbekende ons zijn hulp aanbiedt. Gelukkig zijn er goede mensen in de wereld die, in plaats van te oordelen, stoppen om te luisteren en degenen te helpen die het meest in moeilijkheden zijn. Natalie Fernando is de moeder van een 5-jarig autistisch kind, Rudy, en heeft vaak te maken met huilbuien en agressief gedrag van haar zoon, die niet altijd beheersbaar zijn. Op een ochtend liep ze met Rudy over de boulevard, een van de favoriete routes van de jongen, maar vanwege een aantal problemen waar hij nog steeds niet mee om kan gaan, begon Rudy te huilen en te schreeuwen, wat de aandacht van voorbijgangers trok. Slechts één persoon nam de moeite om te stoppen en te vragen of alles in orde was. De tussenkomst van die man heeft letterlijk de dag voor Natalie en haar zoon gered.

via Facebook / Better to be Different

Advertisement
Facebook / Better to be Different

Facebook / Better to be Different

Als we bedenken dat er maar zo weinig nodig is om iemands dag ten goede te veranderen, vraag je je af waarom we niet vaker op deze manier handelen. Natalie nam haar zoon Rudy mee voor een wandeling langs de boulevard, een van de favoriete plekken van het kind. Rudy heeft een ernstige vorm van autisme en kan niet altijd omgaan met situaties die van buitenaf normaal lijken; het kind heeft bijvoorbeeld een ernstig probleem met het omkeren na een bepaald pad te hebben gelopen. Om deze reden probeert Natalie altijd elliptische circuits te kiezen, waarbij de fysieke handeling van het omdraaien en terugkeren niet nodig is. Op de boulevard zijn er echter geen alternatieven: de enige manier om naar huis terug te keren, is door om te draaien en de weg in de tegenovergestelde richting te lopen. Dat kon Rudy niet verdragen: de jongen ging op de grond liggen en begon te schreeuwen, wat de reactie veroorzaakte van enkele voorbijgangers die de vrijheid namen om te oordelen zonder het verhaal van het kind te kennen.

Advertisement
Facebook / Better to be Different

Facebook / Better to be Different

De held van de dag heet Ian en toen hij zag dat het kind wanhopig gillend op de grond lag, vroeg hij simpelweg: "Is alles oké?". Ian benaderde Rudy en vroeg hoe hij heette en hoe oud hij was. Natalie waarschuwde hem en vertelde hem dat haar zoon aan autisme lijdt en daarom sommige vragen niet goed begrijpt, dus besloot de man gewoon bij hem op de grond te gaan liggen. Ze bleven een tijdje zo liggen, totdat Rudy helemaal kalmeerde. De twee maakten ook samen een foto, waarop Rudy lachend verschijnt en zijn crisis tot het verleden lijkt te horen. Natalie, die een Facebook-pagina beheert waarop ze de vele avonturen en wisselvalligheden vertelt waarmee Rudy te maken kreeg, vertelde deze episode met grote dankbaarheid. Het was een moeilijke dag, zowel voor haar als voor Rudy, maar een onbekende besloot haar zonder bijbedoelingen te helpen. Ian vergezelde Natalie en Rudy vervolgens naar de auto en liep weer verder.

Een episode van vriendelijkheid die de hoop in de mensheid levend houdt.

Advertisement