"Mam, vandaag heb ik een lerares aan het huilen gemaakt": de dochter vertelt het mooie gebaar naar een klasgenoot toe - BekijkDezeVideo.nl
x
"Mam, vandaag heb ik een lerares aan…
Een arme jongen knuffelt zijn hond na een optreden voor een stoplicht: hij was diepbedroefd en wanhopig Hij studeert onder de lantaarnpaal nadat hij klaar is met zijn avonddienst: tussen school en werk heeft hij geen tijd om het thuis te doen

"Mam, vandaag heb ik een lerares aan het huilen gemaakt": de dochter vertelt het mooie gebaar naar een klasgenoot toe

20 April 2021 • Door Janine
14.549
Advertisement

Kinderen leren empathisch te zijn, zou een topprioriteit moeten zijn van het gezin en ook van de school, omdat emotionele intelligentie vaak veel waardevoller is dan een bijzonder hoog IQ. De wereld en de hele mensheid zouden er zeker in alle opzichten baat bij hebben. Gelukkig zijn we getuige van verschillende gevallen waarin deze empathie op het juiste moment naar voren komt. Kristin Banga Adair speelt altijd een spelletje met haar dochter als ze haar van school haalt: de leukste en mooiste momenten van de dag vertellen en de mindere momenten, waar ze minder trots op is. Op een dag vertelde Kristins dochter haar moeder dat ze zo'n “mooi” en belangrijk moment had, dat het elke andere ervaring die ze die dag had, overtrof. Maar de woorden waarmee ze begon, hadden Kristin vreemd genoeg gealarmeerd: "Mam, vandaag heb ik een lerares op school aan het huilen gemaakt." Maar Kristin kan zelfs meer dan trots zijn op haar dochter.

Kristins dochter vertelde haar moeder dat die dag tijdens kunstles een klasgenoot met het syndroom van Gilles de la Tourette op de grond ging liggen en begon te schreeuwen. Vanwege het syndroom, een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door meerdere herhaalde tics, zoals plotselinge en doelloze geluiden en spierspasmen, gedraagt ​​de jongen zich voor de meeste van zijn klasgenoten op een "vreemde" en onnatuurlijke manier. Die dag, in de greep van een plotselinge aanval, gooide de jongen zichzelf op de grond en lachte iedereen hem uit. Kristins dochter, die getuige was van die scène, besefte hoe oneerlijk die reactie was jegens die jongen en besloot zich anders te gedragen. In plaats van hem te bespotten, ging ze naast hem op de grond liggen! Meteen stopten alle anderen met die jongen in de maling te nemen of uit te lachen.

Op dat moment barstten een ondersteunende lerares, alsook de moeder van de jongen, die in de klas was verschenen en getuige was geweest van de scène, in tranen uit om Kristins dochter te omhelzen. Ze bedankte haar voor haar vriendelijke gebaar, aangezien niet iedereen de diversiteit van haar zoon kan accepteren.

Aan haar moeder vertelde het meisje dat de knuffel die ze van die lerares kreeg zo vol genegenheid was, dat het zelfs de knuffels van "tante Jenna" overtrof. Kristin had een moment van emotie bij het luisteren naar het verhaal van haar dochter, maar door de tranen heen slaagde ze erin naar huis te rijden. Natuurlijk herhaalde ze tegen haar dochter hoe trots ze op haar was en haar gebaar.

Advertisement

Een verhaal dat het belang van de ouder-kinddialoog onderstreept, vooral over wat "het andere" betreft: kinderen moet empathie en diversiteit worden geleerd. Empathisch zijn betekent weten hoe je de werkelijkheid kunt zien met de ogen van anderen en weten hoe je met andere oren moet luisteren. Kort gezegd betekent het weten hoe je de wereld moet voelen met het hart van een ander.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt