Een vrouw gaat naar de dokter en verdwijnt vervolgens in het niets: de politie vindt haar 42 jaar later

Janine image
door Janine

22 April 2021

Een vrouw gaat naar de dokter en verdwijnt vervolgens in het niets: de politie vindt haar 42 jaar later
Advertisement

Als er één ding is dat we hebben geleerd van de talrijke misdaadseries van de afgelopen decennia, is het dat sommige gevallen helaas niet goed aflopen, terwijl andere daarentegen nooit een oplossing vinden. Deze laatste zijn de zogenaamde "cold cases", oftewel die misdaden of onopgeloste mysteries die nog vele jaren in de politiearchieven blijven. Kortom, zaken die papierwerk worden en die met het verstrijken van de tijd steeds minder snel worden opgelost. Met name de gevallen van vermiste personen slagen er bijna nooit in om met een positief resultaat opgelost te worden. Het geval van Flora Stevens is in feite een zeldzaamheid: deze vrouw was vele jaren geleden onder mysterieuze omstandigheden verdwenen en nu, na 42 jaar, is ze veilig en wel gevonden, wonend in een bejaardentehuis!

via Youtube / CBS Boston

Advertisement
 YouTube / CBS Boston

YouTube / CBS Boston

Het verhaal van Flora Stevens is nogal eigenaardig, zowel omdat haar verdwijning dateert van 42 jaar geleden als omdat de omstandigheden waarin de vrouw spoorloos verdween nogal mysterieus zijn. Het begon allemaal toen Flora's man haar 42 jaar geleden naar de dokter bracht in Monticello, in de staat New York. Vanaf dat moment is er niets meer bekend over wat er met de arme vrouw is gebeurd. Flora had al 42 jaar geen spoor van zichzelf achtergelaten. In die tijd waren er natuurlijk niet de nieuwe technologieën of de meest geavanceerde forensische technieken, en het verdwijnen van een persoon kon veel meer twijfels achterlaten dan nu.

Advertisement
 YouTube / CBS Boston

YouTube / CBS Boston

Er was een moment in dit onderzoek dat de politie dacht dat ze het stoffelijk overschot van de vrouw hadden gevonden, maar dat bleek een vergissing. Het mysterie over waar Flora zou kunnen zijn, bleef de hoofden van politieagenten en haar man verontrusten, die onmiddellijk haar verdwijning hadden gemeld.

De digitalisering van veel dingen heeft tegenwoordig zeker de voorkeur gegeven aan het werk van rechercheurs over de hele wereld en in dit geval was het idee om te proberen Flora op te sporen heel eenvoudig: haar burgerservicenummer zoeken in de database om te zien of er de afgelopen jaren enige activiteit was geweest. De zoektocht leverde meteen resultaat op: de informatie leidde de rechercheurs naar een zorgcentrum voor ouderen in Lowell, in Massachusetts. Alle informatie leek overeen te komen met Flora's beschrijving, te beginnen met haar naam en geboortedatum.

 YouTube / CBS Boston

YouTube / CBS Boston

In het verpleeghuis ontmoetten de rechercheurs een vrouw met lang wit haar en een vriendelijke blik. Ze noemde zichzelf Flora Harris en bevestigde al snel dat zij de jonge vrouw was op de foto die de agenten haar hadden laten zien. Helaas kon niemand begrijpen wat er met de arme Flora was gebeurd, die toen al aan psychiatrische problemen leed. Tegenwoordig woont ze in een bejaardentehuis, maar ze herinnert zich niets, omdat ze lijdt aan seniele dementie. Heel jammer, ook omdat de vrouw geen levende familieleden meer heeft, ook haar man wiens sporen verloren zijn gegaan.

We zullen nooit weten wat er in die lange 42 jaar van Flora's leven is gebeurd, maar wat zeker is, is dat de verdwijningszaak is opgelost.

Advertisement