Een autistische jongen verdwaalt tijdens een marathon, maar een tegenstander helpt hem door zijn hand vast te houden in de laatste kilometers

Janine image
door Janine

28 April 2021

Een autistische jongen verdwaalt tijdens een marathon, maar een tegenstander helpt hem door zijn hand vast te houden in de laatste kilometers
Advertisement

Als het om sportwedstrijden gaat, lijkt de concurrentie altijd erg hoog te zijn, evenals de belangrijkste focus van elk evenement; de waarheid is echter dat, zoals ze ons als kinderen hebben geleerd, het belangrijkste niet is om te winnen, maar om mee te doen. Dit werd aangetoond door een jongen genaamd Evan Hansen, die het tweede jaar van de middelbare school in City High, in Iowa (VS), bijwoonde tijdens een belangrijke wedstrijd waarin hij zijn school vertegenwoordigde. Tijdens de laatste paar kilometers van de wedstrijd zag Evan een andere man, Adam Todd, verdoofd van de baan gaan. Adam is een autistische jongen die lijdt aan epilepsie en Evan, zonder er twee keer over na te denken, ging hem halen om hem weer op de baan te krijgen. De twee kwamen samen over de finish, hand in hand.

via Facebook / ABC News

Advertisement
Facebook / ABC News

Facebook / ABC News

Hoevelen zouden zijn gestopt om een ‚Äč‚Äčtegenstander in moeilijkheden te helpen? Als het om wedstrijden gaat, worden dergelijke scènes niet zo vaak gezien, juist omdat elk van de deelnemers geïnteresseerd is om te winnen. Maar tijdens een schoolmarathon dacht Evan Hansen dat zijn overwinning kon wachten, omdat een andere concurrent, Adam Todd, dringend hulp nodig had. Adam is een autistische jongen die lijdt aan epilepsie en die op een bepaald moment van de race werd afgeleid door het geluid van een ambulance. De jongen was van de baan afgeweken en zag eruit alsof hij verdwaald was. Evan pakte hem bij de hand en sleepte hem terug naar de baan, waar de twee een paar kilometer samen renden voordat ze de finish passeerden.

Advertisement
Facebook / ABC News

Facebook / ABC News

Volgens alle aanwezigen was het werkelijk een ontroerend tafereel, de teamgenoten van Hansen begonnen zelfs naast de twee jongens te rennen en moedigden hen aan om de race op een geweldige manier uit te lopen.

De trainer van de jongens, Jayme Skay, merkte op dat dit de mooiste sportieve momenten zijn. Het is niet zozeer de overwinning, maar het besef dat hij jongens heeft getraind die echt weten wat solidariteit, sport en toewijding betekenen. Evans gebaar en de prachtige scène waarin hij met Adam over de finish kwam, zijn de echte overwinning.

Advertisement