Twee kinderen zien een man in een rolstoel die de sneeuw probeert weg te schuiven: "Stop papa! We moeten hem helpen!"

Janine image
door Janine

26 April 2021

Twee kinderen zien een man in een rolstoel die de sneeuw probeert weg te schuiven: "Stop papa! We moeten hem helpen!"
Advertisement

We mogen de beslissingen en gevoelens van kinderen nooit onderschatten, omdat ze vaak veel beter weten hoe ze ons iets moeten vertellen dan we denken. Integendeel, meestal zijn zij het die ons meer laten nadenken over sommige aspecten van het leven waarmee we geen rekening hadden gehouden. Vaak zijn we getuige van verhalen waarin kinderen de geweldige protagonisten zijn van solidariteit en genereuze gebaren - gebaren die niet alle volwassenen in praktijk zouden kunnen brengen! Van Daniel Medina kan gezegd worden dat hij erg trots op zijn kinderen mag zijn die hem zeiden te stoppen op het exacte moment waarop ze vanuit de auto een man in een rolstoel zagen die met veel moeite de sneeuw van zijn oprit probeerde te schuiven.

via Kiro7

Advertisement
Facebook

Facebook

Daniel Medina was op weg naar huis met zijn twee kinderen, tussen de besneeuwde en ijzige wegen van Wisconsin (VS), toen de twee kinderen plotseling zeiden dat ze wilden stoppen. De twee jongens van 6 en 10 jaar hadden een man in een rolstoel gezien die duidelijk in moeilijkheden verkeerde toen hij probeerde wat sneeuw weg te halen die zich op zijn oprit had opgehoopt. Als twee kleine padvinders voelden de kinderen zich onmiddellijk gedwongen om de onbekende te gaan helpen. Het maakt niet uit of het buiten erg koud was en sneeuwde - het was hun taak om iemand in nood te helpen!

Advertisement
Facebook

Facebook

Daniel legde uiteraard het moment vast waarop zijn kinderen de man in de rolstoel hielpen de sneeuw te schuiven en voegde de opmerking als vader toe: “Trotse vader moment: we rijden langs de S60th St in de buurt van Morgan en mijn twee kinderen van 10 en 6 jaar oud vroegen me om te stoppen omdat ze een man in een rolstoel zagen die zijn oprit probeerde schoon te vegen en ze wilden hem helpen". We begrijpen waarom Daniel zo trots was op zijn kinderen: iedereen in zijn plaats zou trots zijn op het uitstekende werk dat hij als ouder heeft verricht. Als ze al zo empathisch zijn en bereid zijn om anderen te helpen op deze jonge leeftijd, zijn we er zeker van dat ze als volwassenen geweldige mensen zullen zijn!

Advertisement