Een tiener wordt door haar leraar naar huis gestuurd vanwege haar kleding: "Het leidt de jongens af" - BekijkDezeVideo.nl
x
Een tiener wordt door haar leraar naar…
Als twee druppels water: 16 gewone mensen die onbewust de dubbelgangers zijn van beroemde mensen Deze vrouw heeft de afgelopen 34 jaar voor meer dan 80 kinderen gezorgd: ze is de oma die ze nodig hadden

Een tiener wordt door haar leraar naar huis gestuurd vanwege haar kleding: "Het leidt de jongens af"

01 Mei 2021 • Door Janine
987
Advertisement

De dresscode van de school is altijd een reden geweest voor discussie, zo erg zelfs dat velen tegenwoordig hopen op een terugkeer naar de oude manieren, zoals het gebruik van schorten of uniformen. Op de meeste openbare scholen kan iedereen zich echter kleden zoals hij wil, het belangrijkste is dat kleding altijd binnen de grenzen van fatsoen en goede smaak valt. Natuurlijk zouden we er nooit aan denken om onze dochter in minirok en topje naar een overhoring op school te sturen, net zoals we er nooit aan zouden denken om op kantoor te verschijnen in slippers en korte broek. Elke omgeving en elke context vereist in feite de juiste aandacht voor kleding: aangezien er regels zijn, is het noodzakelijk om te weten hoe je ze kunt respecteren. Er zijn echter gevallen waarin niet de brutaliteit van een tiener een probleem is, maar de reactie van de instellingen. In 2015 ging Rose Lynn in redelijk normale kleding naar school, maar werd naar huis gestuurd omdat ze "de jongens afleidde".

We zijn het erover eens ​​dat je op een bepaalde manier gekleed naar school moet, maar wie beslist wat wel of niet gepast is? Het gezonde verstand van ieder van ons? Rose Lynn was die dag de klas binnengekomen in vrij gewone kleren: een zwarte legging, een wit T-shirt en een heel lang vest. Na een paar uur stuurden haar leraren haar naar huis omdat "het shirt niet lang genoeg was om haar kruis te bedekken". Het meisje zou die dag een toets moeten maken van algebra, maar de beslissing van de leraren en de directeur was onvermurwbaar. Het meisje plaatste het incident destijds op Facebook, inclusief foto's van de outfit van die dag. Het meest huiveringwekkende feit is dat de motivaties van de leraren waren gebaseerd op het feit dat Rose een mooi meisje was en dat ze met die kleren de jongens in de klas zou hebben afgeleid. Zoals haar vader ook verontwaardigd opmerkte, zou niemand haar iets hebben gezegd als Rose te mager of te zwaar was. Het feit dat ze alle vormen op de juiste plaats had, strafte haar echter bij het kiezen van een vrij eenvoudige en onschuldige outfit.

Kortom, er waren geen kwade bedoelingen in de kleding van het meisje, maar iemand dacht erover haar toch naar huis te sturen zodat ze zich kon omkleden. In ieder geval kreeg Rose haar kleine "wraak", toen ze terug naar school kwam in een oversized wit t-shirt, met de redenen waarom ze van school werd gestuurd erop geschreven: "Het bedekt je kruis niet” en “Je leidt de jongens af”. Een soort stil protest, waarmee ze haar afwijkende mening wilde laten horen: tenslotte was ze volkomen inadequaat behandeld. De leraren en de directeur waren wederom woedend en stuurden Rose Lynn weer naar huis met een nieuw excuus: ze had haar studentenkaart niet bij zich. De school had daarentegen nooit in haar schoolreglement gespecificeerd wat acceptabel was en wat niet, en daarom hebben studenten als Rose een beroep gedaan op hun gezond verstand.

Wat is jouw mening over dit verhaal?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt