Wethouder weigert zijn zwarte collega "doctor" te noemen in een zakelijke bijeenkomst en wordt ontslagen - BekijkDezeVideo.nl
x
Wethouder weigert zijn zwarte collega…
Familievetes: een man bouwt een heel smal gebouw naast het huis van zijn broer om zijn uitzicht te bederven Een moeder legt uit waarom de grootouders haar 2-jarige dochter niet kunnen knuffelen zonder toestemming van hun kleindochter

Wethouder weigert zijn zwarte collega "doctor" te noemen in een zakelijke bijeenkomst en wordt ontslagen

29 April 2021 • Door Janine
1.889
Advertisement

Een gemeenteraad in North Carolina ontsloeg gemeenteraadslid Tony Collins, een blanke man, die weigerde de titel "doctor" te gebruiken toen hij een zwarte vrouw moest aanspreken die aanwezig was op de vergadering van de commissie. De voortdurende correcties door de vrouw, Carrie Rosario, meerdere keren herhaald tijdens de lange bijeenkomst die plaatsvond via het Zoom-platform, waren van weinig nut. "Noem me Dr. Rosario, alstublieft", maar de ambtenaar bleef haar “Mevrouw Rosario" noemen, zelfs nadat de vrouw er een opmerking over had gemaakt. Wat is het probleem? Misschien worden we wederom geconfronteerd met een geval van racisme en seksisme, dat terecht is bestraft. Waarom zou de heer Collins anders zo halsstarrig hebben geweigerd ondanks zo'n eenvoudig verzoek?


Carrie Rosario is gepromoveerd en is universitair hoofddocente aan de Universiteit van North Carolina, in Greensboro. Tijdens de lange vergadering op Zoom met de verschillende gemeenteraadsleden, uitte Dr. Rosario haar bezorgdheid over een bouwproject in haar omgeving, vlakbij haar huis. In deze context noemde een eerste gemeentecommissaris haar ten onrechte met de verkeerde titel en bood haar onmiddellijk zijn excuses aan, zodra de vrouw hem erop wees. Even later begon het gemeenteraadslid, Tony Collins, haar echter "mevrouw Rosario" te noemen. De man bleef haar op die manier noemen, zelfs nadat hij er verschillende keren door de vrouw op was gewezen: "Noem me alstublieft bij mijn titel, doctor Rosario." "Ik lees hier dat uw naam Carrie Rosario is, dus ik zal u zo noemen" - op dat moment was het duidelijk dat agent Tony Collins de vrouw opzettelijk niet respecteerde.

Dr. Rosario van haar kant was erg gefrustreerd door de woordenwisseling met commissaris Collins, ook omdat ze hem een ​​eenvoudig en meer dan legitiem verzoek had gedaan. De trots van Tony Collins had blijkbaar de overhand, en daarom besloot de gemeenteraad van Greensboro hem uit zijn rol als raadslid te ontslaan.

Advertisement

Een welverdiende overwinning dus die van Dr. Rosario, die net als iedereen moest vechten om haar academische graad te behalen. Waarom zou iemand haar zo kleineren?

Tags: EthischeVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt