Ze wordt ter plekke ontslagen omdat ze een cliënt van haar bank heeft geholpen: een paar dagen later krijgt ze nieuwe vacatures - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze wordt ter plekke ontslagen omdat…
Perfecte timing: 18 epische foto's die vlak voor de impact zijn gemaakt

Ze wordt ter plekke ontslagen omdat ze een cliënt van haar bank heeft geholpen: een paar dagen later krijgt ze nieuwe vacatures

01 Mei 2021 • Door Janine
2.838
Advertisement

In het leven moeten we altijd proberen goed te doen, verder dan enig persoonlijk gewin, vooral als we betrokken zijn bij een verzoek om hulp. Hoe kun je de meest behoeftigen de rug toekeren? Als we de mogelijkheid hebben om te helpen en vriendelijk te zijn, moeten we altijd proberen deze weg te bewandelen. Emily James, een jonge medewerkster van een callcenter bij een bank, maakte de keuze die volgens haar goed was, oftewel om een ​​man in moeilijkheden te helpen, maar deze keuze mislukte. De jonge vrouw werd zelfs ter plekke ontslagen omdat ze een klant hielp wiens maandsalaris tijdelijk door de bank was geblokkeerd. Je zou dus denken dat goed doen niet altijd wordt terugbetaald... fout! Ook bij deze gelegenheid is het oude gezegde “als de ene deur sluit, gaat er een andere deur open” van toepassing: het verhaal is viraal gegaan en Emily heeft een reeks vacatures ontvangen, de een nog beter dan de ander!

via: The Sun

Hoe kan een goede daad je persoonlijke situatie in een kleine nachtmerrie doen veranderen? Helaas kan dit in sommige gevallen gebeuren. Emily James werd ontslagen nadat ze een goede daad jegens een onbekende had gedaan. Op de ochtend van 23 december kreeg Emily een telefoontje van een klant bij haar bank, een zekere Eugenio, die klaagde dat hij geen toegang had tot zijn laatste salaris. De man verkeerde in duidelijke financiële moeilijkheden en had absoluut behoefte aan de $1000 die op zijn rekening was gestort, ook om kerstgeschenken voor zijn kinderen te kunnen kopen. Om de een of andere reden werd dat geld echter geblokkeerd en zelfs Emily kon via de telefoon niet veel doen om hem te helpen. Op de ochtend van 24 december, ging Eugenio naar zijn filiaal, maar zelfs in dit geval lukte het hem niet. Wanhopig bevond de man zich bij een benzinestation, zonder een dollar op zak om te tanken. Op dat moment probeerde hij de bank waar Emily werkte terug te bellen: "Op dit moment heb ik maar $20 nodig om naar huis te gaan!". Op dat verzoek om hulp antwoordde Emily, in plaats van de hoorn neer te leggen, tegen de man: "Wacht daar op mij."

Emily wist dat het benzinestation een paar kilometer van de bank verwijderd was, dus nam ze een paar minuten de tijd om daarheen te gaan. Ze ging naar Eugenio en gaf hem twintig dollar uit eigen zak: “Dit is voor jou, gelukkig Kerstfeest!”. Daarna keerde de jonge vrouw onmiddellijk terug naar kantoor. Een heel vriendelijk en genereus gebaar van haar kant - niet iedereen zou Eugenio's probleem ter harte hebben genomen. Helaas ontving Emily een paar dagen later, net aan de vooravond van het nieuwe jaar, het slechte nieuws: ze was ontslagen vanwege dat gebaar dat ze onschuldig en bovendien plichtsgetrouw had geacht. Haar manager noemde "ongeoorloofde interactie met een cliënt" als de belangrijkste reden voor haar ontslag. Een echt onrecht, vooral als we bedenken dat Emily altijd een voorbeeldige medewerkster is geweest. Volgens de jonge vrouw maakte haar manager zich zorgen over haar veiligheid, aangezien de onbekende cliënt haar iets zou hebben kunnen aandoen.

Advertisement

Hoewel Emily om deze reden werd ontslagen, hebben haar verhaal en goede daad een niet onaanzienlijke weerklank gehad. Binnen een paar weken had de jonge vrouw een lange lijst met vacatures, kennelijk van werkgevers die haar gebaar op prijs stelden. Nu hoeft ze alleen maar te beslissen welke baan de beste keuze voor haar is.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt