Influencer spoort jongeren aan om te stoppen met studeren: "het heeft geen zin"

Janine image
door Janine

14 Mei 2023

Influencer spoort jongeren aan om te stoppen met studeren: "het heeft geen zin"
Advertisement

Ieder van ons heeft zijn eigen prioriteiten: er zijn er die een carrière ambiëren, er zijn er die er de voorkeur aan geven een geweldige ouderfiguur te zijn, enzovoort. Waarden en prioriteiten veranderen van persoon tot persoon op basis van kennis en overtuigingen. Of je nu het ene pad wilt volgen in plaats van het andere, er is iets dat door de overgrote meerderheid van de mensen als fundamenteel wordt beschouwd: studeren. Kennis vergaren, weten, is niet alleen wat ons meer "flexibele" mensen maakt, maar het stelt ons ook in staat om ons beter aan te passen aan elke omstandigheid en op de beste manier en dit geldt voor praktisch elk gebied van het leven: sociaal, werk, sentimenteel.

De hoofdrolspeler van dit verhaal denkt buiten de kaders door jongeren uit te nodigen hun energie niet te verspillen aan een studie.

via Debate

Advertisement

Poncho de Nigris, 46 jaar, is een succesvolle Mexicaanse tv-presentator, ondernemer, voormalig model en influencer. Hij verklaarde dat volgens hem studeren een echte verspilling van tijd en energie is, en beweerde dat het voldoende zou zijn om simpelweg "de basis" te hebben om vooruit te kunnen komen en dat er veel meer nodig is om succesvol te zijn dan louter begrippen te assimileren.

"Iedereen die ik in het verleden heb zien uitblinken en topcijfers heeft gehaald, is nu ‘bedrogen’, ze zijn niemand - schreef hij op zijn Twitter-account - In plaats daarvan heb ik een aantal collega's die amper een voldoende haalden op school en nu bedrijven runnen die zeer winstgevend zijn" - voegde hij eraan toe.

Vervolgens legde hij uit wat volgens hem het geheim van succes is, althans financieel gezien.

Advertisement

"De belangrijkste dingen leer je niet in een klaslokaal, maar op straat: contacten leggen, belangrijke vrienden hebben is veel belangrijker dan verschillende kwalificaties hebben", stelt de man resoluut.

Velen hebben gereageerd op zijn controversiële post, maar de meeste mensen lijken zijn ideeën te delen: "het maakt niet uit hoe intelligent je bent als je 'niet weet hoe je het moet doen', want dat is wat er echt toe doet" - schreef een gebruiker - "Ik denk dat je gelijk hebt: praktijk overtroeft theorie" - schreef een ander. Sommige gebruikers hebben echter hun verzet getoond tegen zijn uitspraken, waarbij ze het belang van studeren benadrukten en de man uitnodigden om jongeren niet aan te moedigen om te stoppen met studeren.

Het lijdt geen twijfel dat de sociale sfeer belangrijk is om te ontwikkelen, maar studeren kan zeker niet worden gedegradeerd tot weten hoe je moet lezen, schrijven en de meest elementaire wiskundige berekeningen kunt maken. Het is waarschijnlijk wenselijker om het op beide gebieden goed te doen. Wat denk jij ervan?

Advertisement