Verhuurder wil de huur aan zijn huurders verhogen: ze "nemen wraak" door het hele gebouw te kopen - BekijkDezeVideo.nl
x
Verhuurder wil de huur aan zijn huurders…
De buurman vraagt ​​hem om een ​​boom te verwijderen: Influencer toont haar

Verhuurder wil de huur aan zijn huurders verhogen: ze "nemen wraak" door het hele gebouw te kopen

07 Juni 2022 • Door Janine
3.685
Advertisement

Tegenwoordig is het steeds moeilijker om de huur te kunnen betalen en is het nog moeilijker om een ​​huis te kunnen kopen. De vastgoedmarkt, tussen zijn ups en downs, stelt steeds hebzuchtigere individuen in staat om geld te verdienen ten koste van degenen die het einde van de maand amper halen. Daarom hebben enkele huurders van een pand in de Bronx (VS), die het risico liepen hun huis te moeten verlaten door de plotselinge verhoging van de maandlast door de eigenaar, besloten hun krachten te bundelen tegen de crisis. Samen wisten ze niet alleen hun eigen appartement te behouden, maar kochten ze zelfs het hele gebouw.


When a new landlord bought their building in the Bronx and threatened to raise rents and kick them out, tenants banded...

Pubblicato da The New York Times su Venerdì 6 maggio 2022

James Giddings kocht het gebouw met 21 eenheden in de wijk Port Morris in de Bronx ongeveer vijf jaar geleden voor maar liefst $4 miljoen. Natuurlijk zijn de appartementen tegenwoordig allemaal verhuurd en na jaren liet de man de kans niet voorbij gaan om eraan te blijven verdienen, waardoor de prijs van de maandelijkse huur steeg. Toen hij de bewoners waarschuwde, vertelde hij hen dat de verhoging tussen de $400 en $1000 zou zijn - een behoorlijk bedrag. Er moet rekening mee worden gehouden dat de bewoners al een vrij hoge prijs betaalden, namelijk $1.100 voor een eenkamerappartement.

Huurder Kevin Stone beschreef heel goed de situatie waarin hij en de anderen in het gebouw zich bevonden: "We wisten allemaal dat het een situatie was waarin het pompen of verzuipen zou zijn. Of we komen allemaal samen als een groep of we zijn geruïneerd. 

Veel van de bewoners hadden moeite om de huur te betalen, en de eigenaar van het gebouw, Giddings, zei uiteindelijk dat hij veel meer uitgaf dan hij verdiende aan die appartementen.

NWBCCC Tenant leader, Linda Peterson, asks candidates if they support the Tenant Opportunity to Purchase Act, allowing residents to have the right to collectively own their building.

Pubblicato da Northwest Bronx Community & Clergy Coalition su Mercoledì 25 maggio 2022

Met het idee om samen een vuist te maken, informeerden de huurders naar de verschillende mogelijkheden om te kopen en ze vonden een oud stadsprogramma dat in de jaren ’80 werd gecreëerd en waarmee bewoners de te koop aangeboden gebouwen konden kopen, door de oprichting van een coöperatie die zou hebben vertrouwd op een gemeentelijk fonds.

Hoewel Giddings het gebouw voor $4 miljoen had gekocht, besloot hij, toen hij eenmaal besefte dat hij meer kosten dan werkelijke inkomsten had, in te gaan op het verzoek van de coöperatie, oftewel zijn huurders, om voor een veel lagere prijs te verkopen. Zo werd het gebouw voor $2,6 miljoen aan de coöperatie verkocht en kon elke huurder op zijn beurt voor slechts $2.500 een eigen appartement kopen.

Advertisement

Voor deze bewoners was het een ongelooflijke overwinning: nu kunnen ze leven zonder de huur te betalen, maar alleen de onderhoudskosten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat elk van hen ook kan besluiten om het appartement door te verkopen.

Het is echt waar dat eenheid macht maakt!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt