Familievetes: een man bouwt een heel smal gebouw naast het huis van zijn broer om zijn uitzicht te bederven

Janine image
door Janine

29 April 2021

Familievetes: een man bouwt een heel smal gebouw naast het huis van zijn broer om zijn uitzicht te bederven
Advertisement

Familievetes zijn altijd erg onaangenaam om te vertellen, omdat ze ons laten begrijpen hoe slechtheid zich zelfs onder onze familieleden kan verbergen, zelfs onder onze naaste familieleden. Broers en zussen vechten bijvoorbeeld al eeuwen om erfenissen en laten het slechtste van zichzelf zien op het meest ernstige en droevige moment, oftewel bij het overlijden van de ouder, waar praten over geld en erfenis nogal overbodig lijkt. Er zijn er die zo ver gaan dat ze hun broer onrecht aandoen om de strijd om de erfenis en dit is precies wat er gebeurde in Boston, Massachusetts, in het verre 1862, midden in de Amerikaanse burgeroorlog. Toen hun vader stierf, erfden twee broers een stuk land en een van hen liet er een gigantisch huis op bouwen. De andere broer, die afwezig was geweest om in de oorlog te vechten, bevond zich bij zijn terugkeer met een nogal kleine strook land, maar uit wrok besloot hij er een hoog en smal gebouw op te bouwen. Op deze manier nam hij al het licht en het mooie uitzicht weg vanuit het huis van zijn broer.

via Boston Globe

Advertisement
Instagram / roadtrip_newengland

Instagram / roadtrip_newengland

In de stad Boston staat een vreemd gebouw, gelegen aan de North End Boston, dat het "Skinny House" oftewel het "smalle huis" wordt genoemd - een definitie die om een ​​zeer specifieke reden wordt gegeven: het gebouw is slechts 3 meter breed! Een echt ongewoon huis dus, waarin het ook heel moeilijk lijkt om je voor te stellen er te wonen. Volgens de legende is het huis in 1862 gebouwd om een ander dwars te zitten. Het ging om een familievete waarbij twee broers betrokken waren - een vrij veel voorkomende situatie in de Amerikaanse geschiedenis. Een van de broers diende tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, terwijl de andere in Boston bleef; bij de dood van zijn vader kreeg de broer die niet gevochten had de kans om een ​​prachtig en gigantisch huis te bouwen op het stuk land dat hij van zijn ouders had geërfd. Toen zijn broer-soldaat naar huis terugkeerde, zag hij met eigen ogen het onrecht dat hij zou moeten ondergaan: genoegen nemen met een stuk land dat zo miserabel was dat het moeilijk zou zijn er iets mee te kunnen doen.

Advertisement
Instagram / americancastles

Instagram / americancastles

Boos door de hebzucht van zijn broer, die de erfenis niet eerlijk had willen verdelen en niet eens op hem had gewacht alvorens te bouwen, besloot hij hem lik op stuk te geven, met behulp van dezelfde "wapens". Hiij liet daarom een ​​hoog en smal gebouw bouwen op die strook land, met als enig doel het prachtige uitzicht van zijn broer weg te nemen en het licht van zijn huis voor altijd te verpesten.

Het lijkt moeilijk voor te stellen dat er iemand woont, maar nu is het huis van een particulier die bereid was om het bedrag van $900.000 te betalen om het te kopen! Degenen die het geluk hadden het van binnen te bekijken, merkten op hoeveel ruimer het leek dan ze dachten; verdeeld in verdiepingen, ziet het er als volgt uit: op de eerste verdieping vinden we de keuken en het eetgedeelte, op de tweede is er de woonkamer met de badkamer, terwijl op de derde en vierde verdieping de slaapkamers zijn.

Een paar toeristen die poseren voor het Skinny House maken duidelijk hoe klein het gebouw is

Een paar toeristen die poseren voor het Skinny House maken duidelijk hoe klein het gebouw is

Instagram / honney_potter

Is het mogelijk dat de haat tussen broers of zussen aanleiding kan geven tot zulk gepest?

Advertisement