Het tafereel van een hond die een veulentje troost, is op zijn zachtst gezegd ontroerend - BekijkDezeVideo.nl
x
Het tafereel van een hond die een veulentje…
Dit albino meisje werd door haar ouders in de steek gelaten vanwege haar uiterlijk, maar vandaag is ze model voor Vogue Hij springt van een brug om een ​​kind te redden dat na een vreselijk auto-ongeluk in de rivier is gevallen

Het tafereel van een hond die een veulentje troost, is op zijn zachtst gezegd ontroerend

14 Mei 2021 • Door Janine
18.701
Advertisement

Honden zijn onze beste vrienden en we weten hoe diep de interactie tussen mens en dier is. Een hond kan onze gemoedstoestand waarnemen en dankzij zijn genegenheid en medeleven slaagt hij er ook in om onze moeilijkste momenten te verlichten. “Het is maar een hond”, zouden sommigen denken, maar zijn liefde kan ons genezen wanneer we die het meest nodig hebben. De empathie van honden komt ook naar voren wanneer ze betrokken zijn bij het leven van andere dieren. Het verhaal van de hond Zip is daar bijvoorbeeld een tastbaar bewijs van. Toen Zip besefte dat een van de veulens op de boerderij waar hij bij zijn baasjes woont, wees was geworden, deed hij meteen zijn best om de pijn van het dier te verzachten. Net zoals een mens zou doen als hij met zo’n verlies wordt geconfronteerd.

Ondanks dat hij een herdershond was, was Zip nooit zo geïnteresseerd in het leven op de boerderij en had daarom nooit veel contact met de paarden op de ranch. Toen hij echter merkte dat er een veulen was dat zonder moeder dreigde te worden achtergelaten, lanceerde Zip onmiddellijk een soort missie, een "reddings" -missie. Het veulen lag in elkaar gezakt op de grond, gescheiden van de zieke moeder en had die moederlijke aanwezigheid juist nodig. Het veulen zou zijn moeder nodig hebben tot het zelf kon eten, dat wil zeggen rond de leeftijd van 6 maanden, maar ook daarna zou hij, ondanks het feit dat hij veel autonomie heeft verworven, zijn moeder blijven zoeken. Wij mensen begrijpen deze gehechtheid aan de ouder maar al te goed!

Helaas werd Tye's moeder kort nadat het veulen was geboren ziek en, ondanks behandeling en alle noodzakelijke zorg, is ze er niet in geslaagd te herstellen. Op een nacht bracht Swindle, de eigenaar, de hele tijd naast de merrie door, in een poging haar niet te veel te laten lijden. Hij wilde echt iets voor haar doen en haar redden, maar blijkbaar viel er niets meer te doen. De hond Zip voelde kennelijk dat er iets niet goed ging, want hij bleef de hele nacht in de stal en toonde zijn steun aan het in elkaar gezakte veulen. Het leek bijna alsof Zip de situatie begreep en dacht: "Dat veulen heeft mijn hulp nodig!" Tye was behoorlijk verdrietig, volledig op de grond gezakt, maar Zip verspilde geen tijd en bleef de hele tijd naast hem liggen.

Advertisement

Na ongeveer zes weken begon Tye te herstellen en vanaf dat moment groeide hij zo gezond en sterk op als een paard zou moeten zijn. De hulp van Zip lijkt cruciaal te zijn geweest en ook nu nog spelen de twee af en toe samen. Tye is inmiddels te groot geworden voor Zip, maar geen van beiden lijkt de gebeurtenis vergeten te zijn. Zip, als een goede "vader", was er en zal er altijd zijn in tijden van nood!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt