Hij bouwt een vlot om het nest van twee ongelukkige zwanen te redden: "Ik wilde niet dat ze hun eieren weer zouden verliezen" - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij bouwt een vlot om het nest van twee…
Buurman dreigt moeder van autistisch kind aan te klagen: “Hij zingt en lacht te hard! Vrouw bevalt binnen vijf dagen van een eeneiige drieling: het is een wereldrecord

Hij bouwt een vlot om het nest van twee ongelukkige zwanen te redden: "Ik wilde niet dat ze hun eieren weer zouden verliezen"

31 Mei 2021 • Door Janine
3.739
Advertisement

We moeten ons niet met de natuur bemoeien, maar Rob Adamson kon het niet langer aanzien dat een koppel zwanen systematisch hun nest met eieren verloor telkens als het water van St Ives, in Cornwall (VK), steeg. De tweeënveertigjarige besloot daarom in te grijpen om het nest van dat zwanenpaar, dat hij 10 jaar lang had verzorgd op de Jones Boatyard, waar hij zelf op een drijvende boot woont, veilig te stellen. In al die jaren waren de zwaneneieren steeds vernietigd door het stijgende water of door de vossen, maar deze keer stond Rob dat niet toe. Het is geen toeval dat hij in het gebied ook bekend staat onder de bijnaam “zwanenman".

via: BBC

Zwanen zijn fascinerende en ook zeer elegante watervogels, die in het voorjaar hun nest bouwen tussen het riet, in de buurt van waterbronnen. Het vrouwtje legt 5 tot 8 eieren en broedt ze dan ongeveer in 35 dagen uit. Ondertussen bewaakt het mannetje het nest. Het zwanenpaar waar Rob Adamson al jaren voor zorgde, had echter nooit veel geluk gehad tijdens de broedperiode, omdat de eieren altijd verloren gingen of vernietigd werden. Je moet je natuurlijk niet met de natuur bemoeien, maar Rob zou niet rustig kunnen slapen met de gedachte dat op die vrijdagavond in mei de zwanen weer hun eieren zouden verliezen.

Die avond realiseerde Rob zich op tijd dat het water langs St Ives steeg en dat de arme zwanen het niet zouden redden. Dus bouwde de man haastig, in het donker van de avond, een soort geïmproviseerd vlot, om het nest met de eieren naar een veiliger gebied te kunnen verplaatsen. Tijdens de onderneming beweert hij dat het mannetje niets deed om hem te stoppen en geen van beiden werd agressief: ze wisten waarschijnlijk dat de man hen alleen maar probeerde te helpen en dat ze op niets beters konden hopen! Aan het vlot was een touw bevestigd, zodat het indien nodig over het water kon worden verplaatst.

Advertisement

Rob heeft heel goed werk geleverd door deze zwanen de kans te geven om hun eigen eieren uit te broeden. Een man die zijn leven aan de natuur heeft gewijd en die zijn levensstijl voor geen goud wil veranderen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt