Hij gaat de wereld rond met zijn moeder met Alzheimer: hij wilde haar nog een laatste cadeau geven - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij gaat de wereld rond met zijn moeder…
Hond blijft roerloos als een standbeeld samen met zijn baasje, straatartiest: nu zijn het echte sterren Twee bejaarde mensen lopen hand in hand over straat: het beeld van echte vriendschap

Hij gaat de wereld rond met zijn moeder met Alzheimer: hij wilde haar nog een laatste cadeau geven

07 Juni 2021 • Door Janine
1.347
Advertisement

Voor een moeder zou je alles doen, zelfs letterlijk de wereld rondgaan om haar een goed gevoel te geven en haar weer te zien lachen. Een beetje zoals Sean O'Sallaigh deed, een 44-jarige man uit Ierland die besloot zijn 80-jarige moeder mee te nemen op een spannende tour door enkele van de mooiste landen ter wereld. Dit alles deed Sean om de toestand van zijn moeder Mary, die al heel lang aan de ziekte van Alzheimer leed, te verbeteren.

In 2013 kreeg Sean een telefoontje dat hij nooit had willen ontvangen: terwijl hij in zijn appartement in Rome was, hoorde de man dat zijn moeder Mary de ziekte van Alzheimer had en dat de komende jaren steeds moeilijker zouden worden voor haar en voor de zoon die voor haar zou moeten zorgen. Jaren gingen voorbij, met moeder Mary zou het niet beter gaan, en ze verloor zelfs geleidelijk het spraakvermogen, en dus bedacht Sean een alternatief idee om te proberen haar zich beter te laten voelen en haar nog een laatste geschenk te geven voordat het te laat was.

Sean O'Salleigh besloot om 18 maanden met zijn moeder door te brengen om een ​​fantastische en onvergetelijke tour met haar te maken: ze verlieten hun geboorteland Ierland en bezochten vervolgens spectaculaire plaatsen zoals Nepal, Italië en Zuid-Afrika; een bijzondere reis die in 2018 de gezondheid van Mary enorm ten goede kwam, die langzaamaan weer begon te praten...

Advertisement

Sean zei: "Ik dacht dat de ziekte van Alzheimer slechts een langzame achteruitgang was, maar toen we in Nepal aankwamen, begon ze haar spraakvaardigheid terug te krijgen. De neuroloog vertelde me dat positieve en gelukkige mensen gelukkiger worden naarmate de ziekte van Alzheimer vordert. Hij had gelijk: mama leek jonger en gelukkiger. Ze was van plan om daar na een paar maanden terug te keren. Het was warm en dus kon ze veel naar buiten. We liepen langs het meer en keken naar de kinderen die speelden. Ze kwamen bij ons zitten in cafés en praatten altijd met haar en zij met hen. De kinderen borstelden haar haar. Ze noemden haar oma en ze zei tegen iedereen 'namaste'!"

Toen Mary's toestand in 2018 verslechterde en de oude vrouw ook haar spraakvaardigheid begon te verliezen, wist Sean dat hij koste wat kost het trieste lot van het verpleeghuis moest vermijden, waar ze uitsluitend door verpleegsters en onbekende mensen zou worden verzorgd. Om deze reden besloot hij haar mee te nemen voor een laatste spannende reis in het gezelschap van Gloria, een verzorgster die hem zou helpen voor moeder Mary te zorgen mocht het nodig zijn.

Sean en Mary bezochten samen de majestueuze schoonheid van Rome, het groen van Umbrië, de fascinerende kleuren van Nepal in Azië en ten slotte het moderne Kaapstad in Zuid-Afrika; dit was de laatste etappe van deze spannende wereldreis want helaas is Mary in mei 2019 overleden.

Sean, bedroefd door het feit dat zijn moeder er niet meer is, heeft echter nergens spijt van: hij wist dat hij er alles aan zou doen om de laatste jaren van Mary's leven zo zorgeloos en comfortabel mogelijk te maken; Sean is ervan overtuigd dat hij zijn moeder een van de mooiste tijden in hun beider leven heeft gegeven, een ervaring rond de hele wereld die geen van beiden ooit zou vergeten!

Advertisement

Je bent een fantastische zoon geweest, Sean!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt