Op 11-jarige leeftijd heeft hij al 1 miljoen plastic blikjes en flessen gerecycled: hij wil van de planeet een betere plek maken - BekijkDezeVideo.nl
x
Op 11-jarige leeftijd heeft hij al 1…
Emoties naar believen: 20 foto's die verhalen vertellen waarvoor het onmogelijk is om geen tederheid te voelen Hij vindt een pasgeboren baby achtergelaten in een struik dankzij het reukvermogen van zijn hond:

Op 11-jarige leeftijd heeft hij al 1 miljoen plastic blikjes en flessen gerecycled: hij wil van de planeet een betere plek maken

07 Juni 2021 • Door Janine
777
Advertisement

Er bestaat geen leeftijd om verantwoordelijk en betrokken te zijn, zelfs niet als het gaat om dingen zoals milieubescherming en recycling. Bedenk dat de jonge hoofdpersoon van dit verhaal begon met het recyclen van blikjes en plastic flessen kort nadat hij drie jaar oud werd. Zijn naam is Ryan Hickman en hij woont in Orange County, in Californië, en nu hij 11 is, is hij het gezicht van een succesvol recyclingbedrijf!

via: Medium

Het begon allemaal voor Ryan toen hij nog maar drie jaar oud was en hij zijn vader had vergezeld om enkele zakken met blikjes en lege plastic flessen weg te gooien; op dat moment wist het kind dat hij iets moest doen om ons milieu schoner te maken en minder bezaaid met plastic afval, een van de meest vervuilende materialen op onze planeet. De volgende dag begon hij met het verzamelen van lege plastic blikjes en flessen van vrienden, familieleden en buren en bracht ze naar het recyclingcentrum.

Dit alles deed hij acht jaar lang: "Ik heb meer dan 1 miljoen blikjes en flessen gerecycled en ben ermee begonnen toen ik 3,5 was. Nu ben ik 11, dus heb ik al 8 jaar gerecycled!"

Ryan legde vervolgens uit waarom het belangrijk is om de vervuilende materialen van onze planeet te kennen, om te voorkomen dat de situatie van het ecosysteem verslechtert: "Elk blikje en elke fles die ik recycle, zal niet in de oceanen, stortplaatsen, meren, rivieren, reservoirs terechtkomen, en dieren zullen het niet kunnen eten en ziek worden. 14% van het materiaal dat op de bodem van de zeeën wordt gevonden is niet recyclebaar en een plastic fles breekt pas na ongeveer 600 jaar af!"

Advertisement

Nu Ryan de verantwoordelijke en het gezicht van zijn recyclingvereniging is, wil hij dat iedereen weet dat het makkelijker is om van onze planeet een betere plek te maken dan het lijkt: "Als miljoenen en miljoenen mensen slechts één plastic fles of blikje recyclen, zullen miljoenen en miljoenen flessen of blikjes worden gerecycled. Dus het is heel gemakkelijk als je erover nadenkt!"

In de woorden van deze 11-jarige jongen schuilen waarheid en wijsheid; we kunnen allemaal op onze eigen manier echt een verschil maken om van onze planeet een betere plek te maken om te leven, minder vervuild en duurzamer: het zou voldoende zijn, zoals Ryan zegt, om de plastic materialen die we elke dag in onze handen hebben, te recyclen.

Een klein, eenvoudig gebaar dat, miljoenen keer vermenigvuldigd, de Planeet Aarde zou kunnen redden!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt