Een 7-jarige jongen slaagde erin zijn zusje en vader te redden die geblokkeerd waren door de stroming van de rivier - BekijkDezeVideo.nl
x
Een 7-jarige jongen slaagde erin zijn…
“Is het een beer of een hond? 11 kinderen die geboren zijn met zeer speciale en ongebruikelijke kenmerken

Een 7-jarige jongen slaagde erin zijn zusje en vader te redden die geblokkeerd waren door de stroming van de rivier

05 Juni 2021 • Door Janine
31.126
Advertisement

"We zijn hier godzijdank", zijn de woorden van Steven Proust, een familieman die even dacht dat hij zijn kinderen nooit meer zou zien door een tragisch ongeval. Het goede nieuws is echter dat het hele gezin veilig en wel is en hoewel ze erg bang waren, kunnen ze het allemaal navertellen. Het was een onschuldige boottocht, in feite was de boot van de vader goed verankerd aan de kade en de kinderen, Chase (7) en Abigail (4) hadden plezier in het water. Plots werden Abigail en Chase, die naast de boot zwommen, in een plotselinge stroming gevangen en meegesleept naar zee. De vader sprong meteen in het water om ze te gaan halen, maar ook hij werd tegengehouden door de stroming. De kleine Chase redde de situatie, die erin slaagde naar de kust te zwemmen, waar hij ongeveer een uur voor nodig had, om hulp te roepen.

via: People

De kleine Chase is pas 7 jaar oud en misschien wist hij niet eens dat hij zo goed kon zwemmen. Ondanks de ongelooflijke inspanning wisselde Chase de enige twee stijlen die hij kende af om de kust te bereiken en wanhopig hulp te zoeken. Gelukkig droegen zowel hij als zijn zusje, Abigail, reddingsvesten, veiligheidsvoorzieningen die altijd moeten worden gebruikt, ook waar het niet verplicht is ze te dragen.

Het incident vond plaats aan de St. Johns River in Jacksonville, in Florida, en Chase herinnerde zich de gebeurtenis met de volgende woorden: "De stroming was zo sterk dat mijn zus - die meestal achter in de boot zit - zich liet gaan. Dus ging ik van de boot en pakte haar, en toen kwam ik vast te zitten. Ik was echt bang."

De vader sprong meteen in het water om te proberen ze te redden, maar door de stroming was dat niet makkelijk: "Ik vertelde ze allebei dat ik van ze hield omdat ik niet zeker wist wat er zou gebeuren. Ik probeerde zo lang mogelijk bij Abigail te blijven. Ik worstelde hard, maar de stroming duwde haar steeds van me weg." De vader zei toen tegen Chase dat hij uit alle macht naar de kust moest zwemmen en hulp moest gaan halen. De jongen was ongelooflijk genoeg in staat om na bijna een uur zwemmen aan wal te raken en rende naar de deur van het eerste huis dat hij tegenkwam.

Advertisement

De reddingsdiensten kwamen onmiddellijk tussenbeide: de brandweerlieden, geholpen door andere wetshandhavers en lokale autoriteiten, slaagden erin Steven en het meisje, nog steeds in het water, te lokaliseren en in veiligheid te brengen. Ze zijn veilig en dat hebben ze vooral te danken aan de moed van Chase, een 7-jarige jongen die erin slaagde om onder stressvolle omstandigheden naar de kust te zwemmen en om hulp te roepen.

Een grote kleine held!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt