x
Slechts twee dagen na de bruiloft geeft…
20 taarten die zo slecht gelukt zijn dat ze een prijs verdienen voor de lelijkheid

Slechts twee dagen na de bruiloft geeft een vrouw een nier aan de ex-vrouw van haar nieuwe echtgenoot

10 Juni 2021 • Door Janine
2.827
Advertisement

Stel je eens voor dat je weet dat je oma gaat worden, maar het risico loopt je ​​kleinkind niet te kunnen zien omdat een ernstige ziekte heeft besloten je vroegtijdig weg te nemen. De enige oplossing voor dit vreselijke scenario is de hoop een compatibele orgaandonor te vinden die bereid is je leven te redden. Dat is wat er gebeurde met Mylaen Merthe, een 59-jarige vrouw die jarenlang worstelde met een nierziekte en uiteindelijk op het punt kwam dat ze een niertransplantatie nodig had. De nieuwe vrouw van haar ex-man gaf haar de hoop om te blijven leven, die er niet lang over hoefde na te denken om vrijwillig haar nier te doneren. Debby Neal-Strickland trouwde met Merthe's ex-man en slechts twee dagen na de bruiloft ging ze naar het ziekenhuis om de nier te doneren. Een werkelijk liefdevol gebaar, dat niet iedereen zou hebben gedaan.

via: AP News

Mylaen Merthe en haar man Jim waren 20 jaar voor deze ongelooflijke gebeurtenis gescheiden en de man had al 10 jaar een relatie met Debby Neal-Strickland, de vrouw die later zijn vrouw werd en de redder van zijn ex. Debbie stelde zich de verschrikkelijke situatie voor waarmee Mylaen te maken kreeg: haar dochter stond op het punt een baby te krijgen en ze zou voor het eerst oma worden, maar haar gezondheidstoestand verslechterde van dag tot dag, totdat haar nieren er op 8% bijna mee stopten te functioneren. Geconfronteerd met dat scenario, bood Debbie zich vrijwillig aan om Mylaen haar nier te geven, nadat ze compatibel was gebleken. Zij was de enige compatibele persoon die Mylaens leven had kunnen redden. Twee dagen nadat ze met Jim was getrouwd, ging Debbie naar het ziekenhuis: slechts 48 uur na de bruiloft had ze haar trouwjurk uitgetrokken om een ​​koud ziekenhuishemd aan te trekken.

Na de operatie leek Merthe al weer wat kleur te hebben en artsen verzekerden dat de vrouw snel zou herstellen. Ondanks hun scheiding zijn Merthe en Jim altijd op goede voet gebleven, ook in het belang van hun kinderen, die ze altijd samen hebben opgevoed. Hun verhaal is zeker een ongewoon verhaal, maar het is ook een verhaal dat ons eraan herinnert hoe liefde en mededogen haat en andere verdeeldheid zaaiende gevoelens kunnen overwinnen. Merthe en Debbie noemen zichzelf tegenwoordig "nierzussen" en de hele familie plant een reis in de zomer om het te vieren.

Advertisement

"Dit is wat de wereld is. Familie. We moeten verenigd blijven," zei Merthe, eraan toevoegend: "Debbie heeft mijn leven gered."

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt