Hun liefde werd belemmerd door de kleur van zijn huid: na 43 jaar besluit ze hem op te sporen

Janine image
door Janine

09 April 2023

Hun liefde werd belemmerd door de kleur van zijn huid: na 43 jaar besluit ze hem op te sporen
Advertisement

Liefde - de echte - heeft geen enkele vorm van barrières en overwint alle vooroordelen: van leeftijd tot politieke ideeën, van religie tot etnische groepen, als twee zielsverwanten elkaar ontmoeten, zijn ze gewoon voorbestemd om vroeg of laat samen te zijn. Jeanne Gustavson, 69, en haar man Stephen Watts, 73, beiden woonachtig in de Verenigde Staten, weten dit heel goed.

De twee zijn er, na tientallen jaren gescheiden te zijn geweest, onlangs in geslaagd om te trouwen. Ze waren in de jaren ’70 verliefd op elkaar geworden, maar in die tijd was Jeanne's moeder niet blij met hun relatie en begon ze veel problemen te veroorzaken.

via People

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Het was 1971 en Jeanne studeerde net aan de Loyola University van Chicago toen ze Stephen ontmoette: "Hij was heel charmant. Buitengewoon knap, onberispelijk gekleed, altijd een heer, alles wat je van een jongen verlangt", zei Jeanne. Helaas, zoals zojuist vermeld, keurde Jeanne's moeder Stephen niet goed omdat hij Afro-Amerikaans was.

"De kwestie van het gezin heeft altijd gewogen omdat het de relatie tussen mijn moeder en mij verbrak. Ze is altijd mijn moeder geweest en ik heb altijd van haar gehouden, maar het heeft onze relatie voor de rest van mijn leven beïnvloed", legt Jeanne uit. "Ik wilde met Stephen trouwen, maar ik zou mijn hele familie hebben verloren", voegde ze eraan toe. Verscheurd door de keuze tussen haar familie en haar geliefde, brak Jeanne met Stephen via een telefoontje waarin ze hem vertelde dat ze van hem hield, maar dat ze haar ouders niet kon opgeven.

Advertisement
Pxhere- Not the Actual Photo

Pxhere- Not the Actual Photo

Na een paar jaar trouwde Jeanne met een andere man, maar scheidde vervolgens. Na haar pensionering raapte de vrouw haar moed bij elkaar en zocht Stephen, en vond het adres van zijn nichtje. Zij schreef haar een brief waarop ze antwoordde dat haar oom Stephen al minstens 18 jaar in een verpleeghuis woonde. Jeanne belde de faciliteit en koos ervoor om persoonlijk naar Stephen te gaan om hem nog een keer te ontmoeten. Stephen's leven was niet gemakkelijk: nadat hij getrouwd en gescheiden was, leefde hij een tijd als dakloze en had hij verschillende gezondheidsproblemen. Maar ondanks al deze tegenslagen herkende hij haar onmiddellijk toen hij Jeanne's glimlach zag. Het was alsof de tijd had stilgestaan.

De twee trouwden tegenover 650 gasten in hun huis in Oregon. "We hadden allebei geen kinderen en we konden elkaar niet vergeten. Nu kunnen we eindelijk de rest van ons leven samen plannen maken. Ik wilde graag zijn achternaam aannemen. Dat wilde ik al heel lang”, merkte Jeanne op.

Een mooi gelukkig einde voor het verliefde stel dat 43 jaar wachtte voordat ze voor altijd aan elkaar verbonden waren.

Advertisement