Ze bieden deze dakloze man aan om zijn hond te kopen, maar hij verbaast iedereen met het perfecte antwoord

Janine image
door Janine

25 Juli 2023

Ze bieden deze dakloze man aan om zijn hond te kopen, maar hij verbaast iedereen met het perfecte antwoord
Advertisement

Dat dieren bijzonder zijn en ons gezelschap houden zonder iets van ons te verwachten, bestaat geen twijfel over. Of het nu katten, honden - om de meest bekende te noemen - of een ander gekozen soort zijn, ze weten altijd hoe ze aan onze zijde moeten blijven en van ons houden. Voor sommige mensen worden het bijna kinderen, unieke metgezellen om hele dagen of de langverwachte uren van rust door te brengen.

Voor hen zorgen vergt veel inspanning, maar onze viervoeters of tweevoeters begrijpen wanneer en hoe ze iets moeten beantwoorden. Daarom zijn er mensen die alles zouden opgeven om ze te houden. Wat in dit verhaal gebeurde.

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Er zijn twee hoofdrolspelers: een 73-jarige dakloze man en zijn hond, die beroemd werden dankzij een video die door gebruiker @ernestosalazar038 op sociale media werd gedeeld. Op de beelden zien we de man de dakloze benaderen en hem vragen zijn hond te mogen kopen. Het dier zat op een winkelwagentje vol met allerlei soorten voorwerpen en keek naar zijn baasje zonder volledig te begrijpen wat er gebeurde.

"Hallo, kunt u mij uw hond verkopen?" - vraagt ​​​​de auteur van de opname, maar de dakloze antwoordt duidelijk en resoluut met een nee. Wanneer hem wordt gevraagd om zijn keuze te motiveren, zegt hij vervolgens: "omdat hij van me houdt". Ondanks dat hij niets heeft, op straat leeft en in moeilijkheden verkeert, heeft de arme man ervoor gekozen om het belangrijkste in zijn leven niet af te staan: genegenheid. Geconfronteerd met een aanbod van geld dat zoveel voor hem zou hebben betekend, besloot hij toch te weigeren en voorrang te geven aan iets diepgaanders.

Een daad van liefde die van de 73-jarige waarvan we zeker weten dat zijn hond het zal hebben gewaardeerd. De man ontmoette zijn hond een tijdje geleden, en hij vertelde dat hij onmiddellijk naar een winkel ging om het nodige te kopen om de hond te wassen en haar te verzorgen. Daarna koos hij de naam Muñeca Brava voor haar en scheidde zich nooit meer van haar - en later van haar drie puppy's.

Advertisement

Lealtad y amor incondicional 💕

Pubblicato da Infobae su Domenica 23 aprile 2023

Het verhaal dat zich afspeelde in Mexico ontroerde het hele web en misschien was dat de bedoeling. Zoals later bleek, was het aanbod van de maker van het filmpje slechts een test. En we kunnen wel zeggen dat de dakloze het perfect heeft afgelegd. In een situatie van grote armoede zei hij nee, nog geen 100 dollar, wat door velen begeerd zou worden, had hem van idee kunnen veranderen. Liefde is belangrijker dan wat dan ook en hij heeft hiervan ruimschoots het bewijs geleverd.

"Geld houdt me niet gezelschap - voegde de dakloze eraan toe - het zorgt niet voor me, het geld gaat weg". En geef hem eens ongelijk. Een hymne aan het mooie van de relatie tussen mens en dier en een uitnodiging om altijd voor ze te zorgen, net als zij doen en ongeacht de sociale status van hun baasje.

Heb jij een huisdier dat je zelfs voor veel geld niet zou opgeven, ondanks dat je er net als de 73-jarige een enorme behoefte aan hebt?

Source:

Imagine credit: @ernestosalazar038

Advertisement