Hij loopt 27 km per dag om naar zijn werk te gaan: een onbekende biedt hem een ​​lift aan en verandert zijn leven - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij loopt 27 km per dag om naar zijn…
3-jarige jongen steekt de weg over in zijn speelgoedauto om het leven van zijn vader te redden Hij trouwt met beide vrouwen op wie hij verliefd is en hoopt ze nu tegelijkertijd zwanger te maken

Hij loopt 27 km per dag om naar zijn werk te gaan: een onbekende biedt hem een ​​lift aan en verandert zijn leven

25 Juni 2021 • Door Janine
9.842
Advertisement

Het zijn de kleine gebaren die het verschil maken en vaak realiseren we ons niet hoe belangrijk onze kleine hulp is voor een onbekende. Gebaren die we als eenvoudig beschouwen, kunnen het leven van iemand anders daadwerkelijk veranderen. Als je de kans hebt om te helpen, waarom zou je het dan niet doen? Vriendelijkheid zal deze wereld redden, maar je moet stap voor stap beginnen. Michael Lynn is een van die mensen die niet aarzelde om een onbekende jongen die in de problemen zat te helpen. De man zat in zijn auto toen hij een jonge man zonder shirt in de zon langs de kant van de weg zag lopen, en hij dacht dat het een goed idee zou zijn om hem te vragen of hij een lift nodig had. De jongeman nam de rit graag aan en vertelde Michael zijn verhaal. Vanuit deze eenvoudige ontmoeting begon een keten van solidariteit die resulteerde in een inzamelingsactie en het begin van een prachtige vriendschap.

"Heb je een lift nodig?" vroeg Michael aan de jonge Donte Franklin. "Ja meneer!" was het snelle antwoord van de amper 20-jarige, duidelijk in moeilijkheden, tijdens een bijzonder warme dag. Donte liep onder de zon om naar zijn werk te gaan, maar zonder vervoermiddel moest hij maar liefst 27 km per dag te voet afleggen. Met zeer bijzondere diensten wist Donte dat hij minstens 3 uur eerder van huis moest om niet te laat te komen - een mogelijkheid die, om eerlijk te zijn, nooit was voorgekomen. Michael was erg onder de indruk van de wilskracht en arbeidsethos van die jonge man, zozeer zelfs dat hij hem een ​​handje wilde blijven helpen door zijn verhaal op sociale media te delen.

Donte werkt als chef-kok in het restaurant "Buffalo Wild Wings", gelegen aan de andere kant van de stad waar hij woont. De jongeman loopt elke dag urenlang, met een reserve T-shirt of, bij extreme hitte, zelfs zonder, en draagt ​​dan zijn uniform als chef-kok zodra hij in het restaurant aankomt. Sinds hij daar werkt is hij nog nooit één keer te laat geweest. Zijn toewijding is groot, ondanks de vermoeidheid: Donte wandelt in totaal 5 uur per dag, ongeacht de uren die hij aan het werk is.

Michael ontdekte dat de jongen niet eens geld had om een ​​hapje te eten, dus gaf hij hem $20 terwijl hij geïnteresseerd naar zijn verhaal luisterde.

Advertisement

Donte verloor zijn moeder toen hij nog maar 16 was en sindsdien is zijn leven zwaarder dan normaal. Hij is pas 20, maar hij weet dat hij hard moet werken om zijn toekomst op te bouwen en voor de rest van de familie te zorgen. Michael wilde hem helpen door zijn verhaal te delen en een fondsenwervingspagina te openen om een ​​auto voor hem te kopen. De post van Michael ging viraal en het verhaal van Donte verspreidde zich onder gebruikers. Velen toonden hun solidariteit door een bedrag aan het goede doel te doneren en in korte tijd bracht de pagina ongeveer 31.000 dollar op! Voordat Donte een auto koopt, moet hij eerst zijn rijbewijs halen, maar in de tussentijd wilde iemand hem een ​​fiets geven om hem te helpen zijn dagelijkse reis te versnellen.

Dankzij de actie van een onbekende begon het leven van deze jongen een betere wending te nemen. Dit alles was mogelijk dankzij een vriendelijk gebaar: waar wacht je nog op om anderen te helpen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt