Een man met Alzheimer vraagt ​​zijn vrouw ten huwelijk, maar kan zich niet herinneren dat hij al 12 jaar haar man is

Janine image
door Janine

30 Juni 2021

Een man met Alzheimer vraagt ​​zijn vrouw ten huwelijk, maar kan zich niet herinneren dat hij al 12 jaar haar man is
Advertisement

Alzheimer is een degeneratieve ziekte die geleidelijk gedrags-, geheugen- en denkproblemen veroorzaakt. Een echte tragedie als onze dierbaren erbij betrokken raken. Getroffen zijn door de ziekte van Alzheimer neemt niet alleen de mogelijkheid weg voor degenen die eraan lijden om mooie tijden door te brengen met hun dierbaren, vooral als het stadium van de ziekte gevorderd is, maar kwelt ook de gevoelens van degenen die, elke dag, de patiënt geduldig ondersteunen en liefhebben. Lisa Marshall had in 2001 de liefde van haar leven, Peter, ontmoet. Destijds waren ze allebei gescheiden en hadden ze kinderen, en ze waren van plan samen een nieuw leven te beginnen. Niemand had kunnen vermoeden dat Peter gegrepen zou worden door deze vreselijke ziekte. Een ziekte die hem er echter niet van weerhield om 12 jaar lang van zijn vrouw Lisa te blijven houden en haar te vragen opnieuw met hem te trouwen, ook al waren ze al man en vrouw.

via MSN

Advertisement
Facebook / Lisa Brenner Marshall

Facebook / Lisa Brenner Marshall

Nadat ze elkaar voor het eerst ontmoetten, hadden de twee 8 jaar lang een langeafstandsrelatie, deels omdat Peter voor zijn werk van Pennsylvania naar Connecticut moest verhuizen en deels om het leven van hun kinderen niet te veel te beïnvloeden. Toen zij eenmaal volwassen waren en klaar waren voor de universiteit, wilden Peter en Lisa eindelijk hun liefdesdroom vervullen door te trouwen. Peter en Lisa trouwden in augustus 2009 en na acht jaar werd hun liefde op de proef gesteld: Peter kreeg de diagnose Alzheimer, een vrij zeldzame gebeurtenis bij degenen die nog geen 65 zijn geworden.

In 2017 begon Lisa te merken dat Peter moeite had om woorden te vinden en een paar zinnen af ​​te maken: het waren de eerste tekenen van de ziekte...

Advertisement
Facebook / Lisa Brenner Marshall

Facebook / Lisa Brenner Marshall

Lisa kon op dat moment niet weten dat Alzheimer niet alleen ouderen treft en als gevolg daarvan was ze niet klaar voor de pijnlijke impact. Helaas was de toestand van Peter in januari 2019 aanzienlijk verslechterd, tot het punt dat de man niet meer normaal kon werken. Datzelfde jaar moest Lisa haar baan opgeven om fulltime voor haar man te zorgen - een taak die ze met liefde deed en via een blog probeerde te delen met anderen. Vandaag zijn Peter en Lisa 20 jaar samen en ondanks dat de ziekte van Peter zeer snel escaleert, heeft de man de bereidheid uitgesproken om opnieuw met zijn geliefde te trouwen. Op een avond voor de tv wees Peter naar een huwelijksscène en zei tegen Lisa: "Laten we het ook doen!" De man herinnerde zich niet meer dat de vrouw die naast hem zat al zijn vrouw was, maar met zijn aanzoek toonde hij opnieuw de kracht van zijn gevoel.

Facebook / Lisa Brenner Marshall

Facebook / Lisa Brenner Marshall

Peter en Lisa hernieuwden hun geloften in een prachtige ceremonie. Lisa's dochter Sarah Brehant moedigde haar moeder en stiefvader aan om hun geloften te hernieuwen en steunde hen 100%. Sarah organiseert bruiloften als beroep, dus het was heel gemakkelijk voor haar om zo'n evenement voor haar ouders te organiseren: "Mijn stiefvader, aan wie ik erg gehecht ben, was er voor mij, ook op de moeilijkste momenten van mijn leven", zei Sarah: “hij betekent zoveel voor mij, en mijn moeder is mijn beste vriendin, dus ik ben erg trots dat ik hen kan helpen hun droom waar te maken."

Helaas is het niet gemakkelijk om met deze ziekte om te gaan, maar Lisa blijft deze mantra herhalen: "Eén dag tegelijk".

Advertisement