Dakloze man geeft een portemonnee vol geld terug en krijgt in ruil een huis en een baan - BekijkDezeVideo.nl
x
Dakloze man geeft een portemonnee vol…
Waarom willen we zelfs als het warm is met een deken slapen?

Dakloze man geeft een portemonnee vol geld terug en krijgt in ruil een huis en een baan

05 Juli 2021 • Door Janine
10.033
Advertisement

Het leven van een dakloze is helemaal niet gemakkelijk; geen huis hebben, tevreden zijn om onder een brug te slapen, of op nooit vaste plekken, elke dag worstelen om iets te eten ondanks het feit dat er geen munten of bankbiljetten in de portemonnee zitten; nee, het is helemaal niet eenvoudig, maar de daklozen, mensen die uit de eerste hand weten wat opoffering, armoede en eerlijkheid betekenen, zijn degenen die het meest geneigd zijn om gebaren van grote vriendelijkheid uit te voeren.

Dit is het verhaal van Woralop, een 45-jarige dakloze man die in Bangkok, de belangrijkste stad van Thailand, woont; terwijl hij zich aan boord van de stadsmetro bevond, merkte de man dat een passagier van het vervoermiddel zijn portemonnee had laten vallen zonder het te beseffen; Woralop, die in absolute armoede leefde, kon ook profiteren van de situatie en zijn portemonnee houden met al het geld dat erin zat, maar dat deed hij niet.

Hij probeerde de rechtmatige eigenaar te volgen, maar verloor hem uiteindelijk uit het oog tussen de menigte passagiers die in en uit de wagons stapten...

Toen hij in de portemonnee keek, zag hij veel persoonlijke documenten en een waarde van ongeveer $600 aan bankbiljetten; wat Woralop deed was onmiddellijk naar het plaatselijke politiebureau gaan om de verloren portemonnee terug te geven en de rechtmatige eigenaar op te sporen; deze laatste was een rijke zakenman uit de metaalindustrie genaamd Nitty Pongkriangyos.

Toen de rijke eigenaar zijn portemonnee van de politie terugkreeg, moest hij de vriendelijke dakloze man wel bedanken voor alles wat hij had gedaan om zijn geld en persoonlijke documenten veilig te stellen: "Ik was totaal geschokt toen de politie vertelde dat ze mijn portemonnee hadden omdat ik niet eens wist dat ik hem kwijt was. Mijn eerste reactie was: Wow! Als ik in die situatie zonder geld zat, had ik hem waarschijnlijk gehouden. Maar hij was een dakloze, hij had maar een paar munten in zijn zak en leverde het toch in zonder ook maar één bankbiljet te houden. Dit toont aan dat hij een goed en eerlijk persoon is... precies het soort persoon dat we nodig hebben in ons bedrijf! "

Advertisement

Nitty heeft veel gedaan om het leven van de Thaise dakloze ten goede te veranderen; hij bood hem een ​​baan aan in zijn metallurgische bedrijf en een nieuw huis waar hij elke dag comfortabel kan eten en slapen: "Woralop is precies het bewijs dat een goed mens zijn, voordelen heeft. Als je goed bent voor een ander, zal een ander goed zijn voor jou. Dit zijn de daden van goedhartigheid en eerlijkheid die iedereen zou moeten uitoefenen!”, zei Tarika Patty, Nitty's vriendin.

Het verhaal van Woralop laat eens te meer zien dat eerlijkheid en vriendelijkheid altijd lonend zijn: als je aardig bent voor iemand anders, zullen anderen uiteindelijk ook aardig voor jou zijn; laten we dat nooit vergeten!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt