Ze bevalt van haar zoon en sluit zich vervolgens in huis op met de oppas om zichzelf te isoleren van de familie - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze bevalt van haar zoon en sluit zich…
Hij was arm en kon maar één keer per dag eten: nu is hij een succesvolle man die bij de NASA werkt Deze man

Ze bevalt van haar zoon en sluit zich vervolgens in huis op met de oppas om zichzelf te isoleren van de familie

05 Juli 2021 • Door Janine
3.139
Advertisement

Ben je bekend met de postnatale opsluitingstechniek? Het is voornamelijk ontstaan en ontwikkeld in de landen van Azië en bestaat in de zelfopsluiting van de nieuwe moeder zodra ze na de bevalling naar huis terugkeert; in deze dagen van isolatie zit de moeder alleen in huis met haar kind en een oppas, die een naast familielid naar keuze kan zijn of een verpleegkundige of kraamverzorgster. Een zeer populaire vrouw op internet vertelde over haar postnatale ervaring die heel bijzonder was waarvan ze zei dat ze er veel baat bij had.


Kathy Fang, een influencer en professionele kok, wilde haar volgers vertellen over haar postnatale opsluiting, aanbevolen door haar Chinese familie voor de komst van de baby. Deze specifieke techniek, die niet erg gebruikelijk is in de westerse samenleving, houdt in dat er in het huis, samen met de nieuwe moeder, een babysitter aanwezig is die de ouder helpt bij alle zaken, ook om zo goed mogelijk voor het pasgeboren kind te zorgen. 

Bovendien vereist deze Aziatische techniek dat de moeder een zeer streng dieet volgt; haar maaltijden moeten bestaan ​​uit volle granen, magere eiwitten en gestoomde groenten. Olie en zout zijn over het algemeen verboden voor de gehele periode van opsluiting, terwijl frequente consumptie van soepen wordt aanbevolen.

Volgens Kathy Fang is een van de meest merkwaardige regels van postnatale opsluiting dat de moeder zich niet wast met het kraanwater van haar badkamer, en dat de babysitter speciaal badwater bereidt met een infusie van gember: "Op welk ander moment in je volwassen leven zal iemand anders voor jou en je kind zorgen? Het was een droom die uitkwam! De oppas zorgt praktisch voor je. Ze bereidt al je maaltijden voor. Ze wast je kleren. Maakt de fles schoon. Ze ontwikkelt een soort van routine voor de baby en houd bij wanneer de baby verschoond moet worden, zodat mama niets hoeft te doen."

Advertisement

Na het beëindigen van deze periode van isolatie met alleen het gezelschap van haar kind en de oppas, is Kathy Fang terug om met haar partner en haar hele familie te wonen met een lading energie waarvan ze dacht dat ze die na de bevalling niet bezat. Nadat ze was teruggekeerd naar haar sociale leven, nam Kathy twee maanden vrij en ging toen weer harder dan ooit aan het werk: blijkbaar deed deze postnatale opsluiting haar bijzonder goed!

Moeders, wat vinden jullie van deze Aziatische techniek?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt