Hij vindt 1000 euro op straat, maar geeft het terug: het was 2 maanden pensioen van een oude vrouw - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij vindt 1000 euro op straat, maar…
16 jonge huisdieren die niet anders kunnen dan de leefruimtes van hun baasjes binnendringen Ze geeft £20.000 uit aan plastische chirurgie omdat ze een vriend wil vinden, maar is al jaren vrijgezel

Hij vindt 1000 euro op straat, maar geeft het terug: het was 2 maanden pensioen van een oude vrouw

09 Juli 2021 • Door Janine
19.699
Advertisement

Het gebeurt niet elke dag dat je op straat geld vindt en zelfs als dat zo is, wankelt de eerlijkheid van veel mensen tegenwoordig zodanig dat ze het geld niet teruggeven. Maar als we bij toeval geld op straat vinden, betekent dit dat waarschijnlijk iemand een slechte dag zal hebben: we weten niet van wie het is, maar we zijn er zeker van dat het een incident was of een moment van afleiding. Het eerlijkste is daarom om naar de politie te gaan om te proberen de eigenaar op te sporen. Een pompbediende in Turijn (Italië) handelde precies volgens deze logica: de man had 1000 euro in contanten gevonden, maar in de wetenschap dat het geld niet van hem was, besloot hij de politie te bellen.

via: La Stampa

Toen de agenten het telefoontje kregen van het tankstation, dachten ze meteen aan een reeks diefstallen van geldautomaten die in die periode plaatsvonden en gingen op onderzoek uit. De bediende van het tankstation had echter besloten dat ongebruikelijke geldbedrag dat op straat werd gevonden, in de kluis van zijn tankstation te bewaren totdat de eigenaar was gevonden. Dankzij de beveiligingsfilmpjes kon de eigenaar van dat geld worden opgespoord: een 83-jarige vrouw die al wandelend met haar dochter de bankbiljetten kennelijk kort na het pinnen was kwijtgeraakt. Op de beelden die de politie heeft bekeken, lijkt iets uit de broek van de oude dame te vallen: de bankbiljetten. Met de vrouw werd onmiddellijk contact opgenomen voor de teruggave van het geld, tot haar grote vreugde. "Ik ging terug om het te zoeken, maar ik vond het niet", vertelde ze de politieagenten, toen ze gebeld werd, “het was twee maanden van mijn pensioen, maar ik wist dat ik het kwijt was geraakt, ik was er zeker van dat niemand het had gestolen, dus had ik het niet eens aangegeven”.

Gelukkig zorgden de eerlijkheid van een pompbediende en het werk van enkele politieagenten ervoor dat de zaak snel werd opgelost. Een verhaal dat ons opnieuw leert hoe fundamenteel het is om eerlijkheid na te streven en je vriendelijkheid te bieden wanneer de gelegenheid zich voordoet. Hoevelen van jullie zouden de politie hebben gewaarschuwd in plaats van het geld te houden? We denken echter dat dat geld, naast dat het niet van ons is, voor iemand de enige bron van een welverdiend levensonderhoud kan zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt