x
“Ik haal het einde van de maand niet!”:…
Dakloze man opent een restaurant met het geld dat hij als bezorger heeft verdiend en geeft voedsel aan behoeftigen 80 mannen tillen een heel huis met hun blote handen op en verplaatsen het naar een andere plek

“Ik haal het einde van de maand niet!”: moeder van 4 kinderen lanceert een wanhopig appèl en ontvangt veel donaties

24 Juli 2021 • Door Janine
41.573
Advertisement

Anderen helpen is een waardige keuze die we allemaal moeten overwegen. Een enkel gebaar, dat voor ons klein lijkt, kan voor iemand anders immens zijn, het kan iets extreem groot zijn. Door zoveel kleine gebaren te combineren, kunnen we een groter gebaar maken, die het leven kan veranderen (en soms zelfs redden) van de mensen waarvoor het is bedoeld. Wanneer meer mensen samenkomen om goed te doen, kunnen er geweldige dingen gebeuren. Soms nemen we als vanzelfsprekend aan hoe belangrijk samenwerking is om iemand in moeilijkheden te helpen, vooral als het gaat om mensen die in minder goede omstandigheden leven. Een beetje meer aandacht voor je naaste is voldoende om een ​​kleine stap te maken in de richting van het maken van een betere wereld.


Een prachtig verhaal over samenwerking en menselijkheid is dat van Adriana Alves, een vrouw uit Cajazeiras, een plaats in de staat Paraìba, in Brazilië. De laatste tijd wordt het grootste deel van de Braziliaanse bevolking gedwongen om een ​​moeilijke realiteit onder ogen te zien. Er zijn gezinnen zoals dat van Adriana die nauwelijks de eindjes aan elkaar weten te knopen.

Adriana is moeder van vier kleine kinderen, maar slechts drie van hen wonen bij haar (de vierde zoon woont met zijn grootmoeder), de kleinste is 5 maanden, terwijl de oudste 9 jaar is. Haar man verzamelt herbruikbare en recyclebare materialen. Het gezin van Adriana wordt gedwongen om in een hut te wonen waarin niet eens meubilair is. Het is een woning waar zich muizen bevinden, ze slapen op matrassen die op de vloer liggen, en dit kan leiden tot een groot risico van het oplopen van infectieziekten.

De enige bron van inkomsten die ze ontvangt, bedraagt ​​slechts 250 Braziliaanse reals, die haar worden geschonken door Bolsa Familia, een financieel hulpprogramma voor arme gezinnen in Brazilië. Als gevolg hiervan wordt het moeilijk om een warme maaltijd op tafel te zetten om haar kinderen te voeden. Het enige wat Adriana en haar man hen kunnen aanbieden is witte rijst en een half pakje couscous.

Om de omstandigheden waarin Adriana's familie leefde beter te begrijpen, is het voldoende te weten dat ze, om hun dorst te lessen, niet eens schoon water tot hun beschikking hebben. Alle gezinsleden worden gedwongen om kraanwater te drinken, waardoor een van de kinderen in het ziekenhuis werd opgenomen. Leven in deze omstandigheden, voor Adriana zelfs denkend dat ze een toekomst kon garanderen met een solide basis voor haar kinderen, vertegenwoordigde een utopie.

De rekeningen bleven maar komen en gezien het zeer lage inkomen kon de familie niet anders dan ze op te laten stapelen. Het was nodig om dat beetje geld te kunnen houden om voedsel te kopen. Op dat moment begon de situatie steeds onhoudbaarder te worden. Toen ze zich bewust werd van de omstandigheden van haar familie (en waarschijnlijk ook bang was voor de toekomst van haar kinderen), besloot Adriana, in de hoop in de harten van mensen te kunnen doordringen, een oproep om hulp te doen.

Adriana's wanhopige boodschap werd uitgezonden door het programma Olho Vivo van het portaal Diário do Sertão. Duizenden mensen zagen de vrouw in tranen, met haar jongste kind in haar armen, om hulp smeken, bang dat haar kinderen zouden verhongeren. Beelden van haar huis werden getoond en de kijkers werden zich bewust van de omstandigheden waarin Adriana's familie, slachtoffer van armoede, gedwongen werd te leven. Gelukkig wierp Adriana's gebaar zijn vruchten af: haar verhaal had een zeer sterke impact en raakte veel mensen uit andere landen, die onmiddellijk in actie kwamen om haar leven en dat van haar familie te verbeteren, om het zo waardig mogelijk te maken.

Advertisement

Na de eerste uitzending werd Adriana's verhaal voor de tweede keer uitgezonden. Haar gezicht was niet verdrietig meer maar blij en glimlachend, dankbaar voor alle mensen die, met extreme empathie en vrijgevigheid, hadden bijgedragen aan het verbeteren van hun levensstijl. Naast veel voedsel kunnen Adriana en haar familie eindelijk genieten van nieuwe bedden om op te slapen en uit te rusten, fornuizen om te koken, gasflessen, een kledingkast en zelfs een koelkast om voedsel koel te houden.

Als we tussen de regels van dit ontroerende verhaal door lezen, kunnen we een zeer krachtige boodschap begrijpen, helemaal niet vanzelfsprekend, namelijk goed doen voor een ander. Met Adriana's verhaal leerden we hoeveel iemands leven echt kan veranderen dankzij menselijkheid, een van de nobelste waarden die een levend wezen ooit kan hebben.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt