Jonge vrouw helpt een blinde onbekende een taxi aan te houden in de menigte

Janine image
door Janine

13 Juni 2023

Jonge vrouw helpt een blinde onbekende een taxi aan te houden in de menigte
Advertisement

Het zicht is een kostbaar geschenk en degenen die er helaas niet van kunnen profiteren, worden geconfronteerd met een groot aantal obstakels die moeten worden overwonnen: zelfs het simpele feit om de straat op te gaan en een taxi te zoeken kan een ontmoedigende taak zijn, aangezien deze vervoermiddelen geen akoestisch signaleringssysteem hebben om te worden geïdentificeerd.

Bovendien, als een blind persoon een taxi kan vinden, kan het moeilijk zijn om zijn bestemming te communiceren door de chauffeur uit te leggen hoe hij verder moet. Dat is waarom een ​​eenvoudig vriendelijk gebaar van een jonge vrouw in de Verenigde Staten onmiddellijk de ronde deed op sociale media en de hele wereld ontroerde.

via CBS

Advertisement
Facebook - Ryan Hamilton

Facebook - Ryan Hamilton

Ryan Hamilton, getuige van de gebeurtenis, was na een wedstrijd van de Chicago Cubs op een dak in de buurt van Wrigley Field toen hij een blinde man zag die tevergeefs een taxi probeerde aan te houden. Terwijl Ryan het tafereel bleef observeren en veel mensen achteloos langs de man liepen, benaderde slechts één van hen hem met de vraag of hij hulp nodig had. De jonge vrouw hief haar arm op en hielp de man een taxi aan te houden, later onthulde ze dat ze Casey Spelman heet, 26 jaar, en dat ze met haar vrienden op bezoek was in Wrigleyville.

"Ik dacht er op dat moment niet over na: het was na een wedstrijd van de Cubs en het was behoorlijk druk. Ik bedacht dat het hem lang zou duren als niet iemand tussenbeide zou komen", zei ze. Vervolgens liep ze met de man de taxi in, zorgde ervoor dat hij comfortabel zat en vroeg de taxichauffeur om hem naar huis te brengen. Uiteindelijk gaf Casey hem een ​​dikke knuffel, waarmee ze haar liefde en mededogen voor anderen toonde. Dankzij de kracht van sociale media ging Casey's gebaar het web rond en inspireerde het veel mensen om hetzelfde te doen en een beetje vriendelijkheid over de hele wereld te verspreiden.

Advertisement

Wanted to give a shout-out to this girl. No idea who she is, but we are in Wrigleyville on the rooftop of Old Crow...

Pubblicato da Ryan Hamilton su Sabato 3 giugno 2017

Ryan vereeuwigde de scène van het gebaar van vriendelijkheid met enkele foto's die hij vanaf het dak nam en besloot het mooie verhaal op Facebook te delen om het te verspreiden. "Ik wilde dit meisje gedag zeggen. Ik heb geen idee wie ze is, maar we zijn in Wrigleyville op het dak van de Old Crow Smokehouse. Er was een blinde Cubs-fan die een paar minuten lang een taxi probeerde aan te houden, totdat het meisje arriveerde en hem vroeg of hij hulp nodig had bij het roepen van een taxi. Ze bleef bij hem staan ​​tot er een arriveerde", schreef Ryan in de post.

In slechts een paar dagen tijd werd de post van Ryan meer dan 2100 keer gedeeld, wat bewijst hoe belangrijk het is om vriendelijke en positieve daden te verspreiden. Laten we dit kleine en eenvoudige gebaar koesteren: soms is er maar heel weinig nodig om een ​​verschil te maken.

Advertisement