Hij staat bij de kassa als hij zich realiseert dat zijn kaart niet werkt: een onbekende grijpt in

Janine image
door Janine

13 Juni 2023

Hij staat bij de kassa als hij zich realiseert dat zijn kaart niet werkt: een onbekende grijpt in
Advertisement

Als je aan de kassa van de supermarkt bent met een geweigerde creditcard of betaalpas, kan dit een gênante en frustrerende ervaring zijn: je voelt je ongemakkelijk en de andere klanten zijn er getuige van. In dit soort gevallen kun je alleen maar kalm en beleefd blijven en proberen te achterhalen wat er aan de hand is, maar gelukkig zijn er soms vriendelijke mensen die voor je betalen.

Het verhaal dat we je gaan vertellen is een duidelijk voorbeeld van hoe buitengewoon zelfs de eenvoudigste handelingen kunnen zijn. Jason Boudreaux stond in de rij bij de supermarkt om zijn boodschappen te betalen toen de caissière hem vertelde dat zijn kaart was geweigerd wegens geldgebrek.

via Today

Advertisement

"Ik had net de cheque met mijn salaris gestort en dacht dat het geld al op mijn rekening was bijgeschreven", legt Jason uit. Hoe dan ook, een man genaamd Kevin Jones, die toevallig vlak achter hem bij de kassa stond, bood meteen aan om voor hem te betalen. Na een paar woorden met Kevin te hebben gewisseld, bedankte Jason de man voor zijn vriendelijkheid en beloofde hij hem terug te betalen.

Helaas kreeg hij niet de kans om dat te doen omdat hij, gegrepen door de opwinding van het moment, de achternaam van de man niet had genoteerd. Het verhaal veranderde in ieder geval zijn wereldbeeld en bracht hem ertoe het verhaal op Facebook te delen: "Ik haastte me naar mijn auto om hem mijn visitekaartje te geven zodat ik hem kon terugbetalen. Hij vertelde me dat het geen probleem voor hem was, maar het was een probleem voor mij om iemand geld verschuldigd te zijn. Maar het punt is dat deze man naar voren kwam voor een volslagen vreemde, hij zou gewaardeerd moeten worden", schreef Jason in zijn post, die meteen de ronde deed op sociale netwerken.

Advertisement

Much respect for this young gentleman. I deposited my payroll check and hour prior thought the money would have hit. I...

Pubblicato da Jason James Boudreaux su Venerdì 24 febbraio 2023

Jason werkt als verkoop- en operationeel manager voor een bedrijf dat werkt met kerken, begraafplaatsen en andere gebedshuizen. Die dag vertelde een priester hem dat hij een speciaal iemand ging ontmoeten, maar hij ging gewoon boodschappen doen, hij had niet verwacht dat hij een grote ontmoeting zou kunnen hebben. "Toen ik Kevin ontmoette, wist ik dat hij de speciale persoon was die de priester over mij had voorspeld", zei Jason.

Nadat hij de rekening van Jason had betaald zonder iets terug te verwachten, ging Kevin door met zijn dag zonder zijn vrouw Marissa zelfs maar te vertellen over de vriendelijke daad. Toen de post van Jason echter de ronde deed op Facebook, werd Kevin gebeld door verschillende mensen die hem in contact wilden brengen met Jason, die graag zijn schuld wilde afbetalen. Kevin vond het grappig en stemde ermee in hem te ontmoeten. Sindsdien hebben de twee een hechte vriendschap opgebouwd die ze omschrijven als "broederlijk". "Kevin is echt een van de meest oprechte zielen die ik heb gekend, en ik heb er veel gekend", merkte Jason op.

Het is verbazingwekkend hoeveel goeds er voort kan komen uit een simpele daad van vriendelijkheid, nietwaar?

Advertisement