Meisje heeft geen geld voor de bus en moet naar een sollicitatiegesprek: de chauffeur moet een moeilijke keuze maken

Janine image
door Janine

06 Juni 2023

Meisje heeft geen geld voor de bus en moet naar een sollicitatiegesprek: de chauffeur moet een moeilijke keuze maken
Advertisement

Soms hebben we de neiging om de kracht van een simpele daad van vriendelijkheid te onderschatten: het kan een enorme impact hebben op iemands leven. Een klein gebaar kan het verschil maken tussen een moeilijke dag en een hele goede, of zelfs iemands leven op zijn kop zetten.

Grote demonstraties zijn niet nodig, het kan zich op verschillende manieren manifesteren: een oprechte glimlach, een welgemeend compliment of een bemoedigend woord. Dit zijn acties die menselijke warmte kunnen overbrengen en een keten van positiviteit kunnen genereren. Het verhaal dat we je nu gaan vertellen is daar een goed voorbeeld van.

via Upsocl

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Het begon allemaal met Don Joemir, een buschauffeur die een jonge Braziliaanse op zoek naar werk in zijn openbaar vervoermiddel zag stappen. Ze had niet genoeg geld op haar kaart voor het ticket en voelde zich neerslachtig. Gevoelig voor haar situatie besloot de man haar te helpen. Hij liet haar in de bus stappen zonder haar te laten betalen en gaf haar zelfs geld voor de terugweg zodat ze niet geblokkeerd zou komen te zitten. Dit gebaar had een enorme impact op het leven van het meisje.

Dankzij de vrijgevigheid van de chauffeur kreeg de jonge vrouw de baan en ze was natuurlijk in de wolken met het nieuws. Ze vergat echter Don Joemir, die goedhartige man, niet te bedanken. Elke daad van vriendelijkheid genereert een andere, en de jonge inwoonster van Rio de Janeiro besloot het verhaal op sociale media te delen om haar held te vinden en hem persoonlijk te bedanken.

Advertisement

"Ik was 4 maanden werkloos. Ik stuurde een cv per e-mail, maar toen ik naar de winkels ging, kreeg ik het volgende antwoord: 'we accepteren geen cv's'. Ik begreep ook waarom ze het niet accepteerden, maar op de een of andere manier kwam ik gefrustreerd thuis. Dinsdagochtend werd ik gebeld voor een sollicitatiegesprek, dat dezelfde dag om 14.30 uur zou plaatsvinden. Ik moest rennen om op tijd te komen. Eenmaal in de bus besefte ik dat ik geen geld had en de chauffeur zei dat ik mocht instappen. Hij gaf me ook het geld voor het retourticket! Ik zou hem graag willen ontmoeten om mijn diepste dankbaarheid te uiten!", schreef de jonge vrouw.

De chauffeur ontving het bericht dankzij sociale media en de twee ontmoetten elkaar weer, en zo kreeg de jonge vrouw de gelegenheid om hem nogmaals te bedanken en hem persoonlijk te laten weten dat ze de baan had gekregen. We hopen dat dit soort verhalen ons zullen inspireren om zo vaak mogelijk goede daden te verrichten.

Advertisement