Na zijn overlijden ontdekken ze dat een oude man in het geheim medicijnen betaalde voor degenen die ze niet konden kopen

Janine image
door Janine

19 Maart 2023

Na zijn overlijden ontdekken ze dat een oude man in het geheim medicijnen betaalde voor degenen die ze niet konden kopen
Advertisement

Het is altijd heel verdrietig om afscheid te moeten nemen van iemand en wie overblijft kan alleen de goede herinneringen aan de overleden persoon dicht bij zich houden, de enige manier om hem of haar echt "levend" te houden. Dankzij zijn vriendelijkheid voor de gemeenschap zal de herinnering aan de heer Hody Childress, een oudere boer uit Alabama, Verenigde Staten, nooit worden vergeten.

De man is helaas door ziekte overleden en op de dag van de begrafenis ontdekten zijn dierbaren een geheim dat hij jarenlang verborgen had gehouden, waardoor ze nog meer beseften hoe bijzonder deze man was.

via The Guardian

My Daddy!

Pubblicato da Tania Nix su Venerdì 11 novembre 2022

Tijdens de begrafenisdienst bekende Tania - de dochter van meneer Hody - dat haar vader een maandelijks bedrag betaalde bij de stadsapotheek voor iedereen die hulp nodig had bij het betalen van hun medicijnen. Brooke Walker, de eigenaresse van de apotheek, vertelde het verhaal vervolgens in detail: “Hij vertelde me dat hij anoniem wilde blijven, en dat hij niet wilde weten hoe zijn geld werd gebruikt. We zeiden altijd tegen degene die het ontving: “Dit is van iemand die zich door God geleid voelde om een ​​ander te helpen”. We voldeden aan zijn verzoek. Hij schonk $100 per maand, een groot bedrag voor hem. Hij was een bescheiden man."

Met zijn donaties kon de apotheek maandelijks zo'n twee mensen helpen. Meneer Hody begon wat gezondheidsproblemen te krijgen, dus bekende hij zijn geheim aan zijn dochter Tania en vertrouwde haar de taak van donaties toe. "Toen hij me vertelde wat hij al jaren deed, stond ik versteld. Ik had geen idee dat hij mensen in nood hielp. Hij vertelde me dat hij op de eerste van elke maand een bankbiljet van $100 naar de apotheker van Geraldine bracht en dat hij niet wilde weten wie ze met die rekening hielp, hij wilde mensen gewoon zegenen”, legde Tania uit.

Advertisement

I am still learning. Dad and Jo teaching me how to make salmon patties. I enjoying spending time with these two cuties💕

Pubblicato da Tania Nix su Sabato 22 ottobre 2022

"Een jonge alleenstaande moeder kwam een ​​keer naar de winkel. Zowel zij als haar dochter hadden een medicijn nodig dat haar verzekering niet dekte. Er was geen alternatief. Toen ik haar het medicijn overhandigde met het bonnetje eraan, begon ze te huilen. En dat is niet eens het mooiste gedeelte”, zei Brooke. "Enkele maanden later kwam ze terug om de boodschappen te betalen. Ze wilde dat het geld op de liefdadigheidsrekening zou worden gestort. Dat hoefde niet, en ik wilde dat ook niet, maar ze wilde anderen in moeilijke situaties helpen. Ik geloof dat Hody dit bij haar teweeg heeft gebracht en dit haar hele leven zal doen”, voegde ze eraan toe.

Brooke zei dat veel van de mensen die ze had geholpen vaak terugkwamen om iemand anders te helpen: "Het veroorzaakte een sneeuwbaleffect, zonder het zelfs maar te beseffen", merkte Brooke op. Nadat de dochter de vrijgevigheid van haar vader had onthuld, voelden familie, vrienden en anderen zich geïnspireerd om door te gaan met bijdragen aan het fonds in de apotheek. Een mooie manier om de nagedachtenis van meneer Hody te eren.

Advertisement