Hij houdt zijn dochter in zijn armen tijdens een zakelijke bijeenkomst: de foto van deze zorgzame vader ontroert het web - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij houdt zijn dochter in zijn armen…
Automatische zonnebrandcrème dispensers op de stranden: zo wordt huidkanker bestreden Het geheim van Aziatische vrouwen om de huid altijd jong te houden: 10 stappen om geen fouten te maken

Hij houdt zijn dochter in zijn armen tijdens een zakelijke bijeenkomst: de foto van deze zorgzame vader ontroert het web

23 Juli 2021 • Door Janine
1.318
Advertisement

De laatste jaren proberen vaders steeds vaker ruimtes te vinden om te delen met hun kinderen. Op de gemiddelde werkdag kun je nauwelijks genieten van de vreugde van het ouderschap, en in sommige gevallen is de enige oplossing om op babysitters te vertrouwen. Er zijn echter gevallen waarin ouders tot het uiterste zouden gaan om volop van hun kinderen te genieten, en ze zelfs op hun rug naar bedrijfsbijeenkomsten te dragen, zoals Yglésio Moyses is overkomen.

Een buitengewone vader

Hoewel we gewend zijn dat moeders hun tijd opofferen om zich aan de zorg van de kinderen te wijden, kan een foto van een vader die aan het werk is met zijn kind wat meer nieuwsgierigheid opwekken. Een buitengewoon lief gebaar dat ook laat zien hoe belangrijk het is om niet te vervallen in stereotypen. Misschien is de tijd gekomen om die culturele en sociale barrière te doorbreken die alleen de moeder als de belangrijkste figuur voor kinderen ziet. Nu geven ook vaders eindelijk hun bijdrage!

Zoals Yglésio Moyses, staatsvertegenwoordiger in Maranhão in Brazilië, die binnen een paar seconden, nadat hij zijn eenjarige dochter naar een vergadering had meegebracht,  het web rondging.

Al snel merkten de media de virale foto op en besloten ze de jonge vader persoonlijk te bellen voor een interview. Yglésio, geïnterviewd door het tijdschrift Marie Claire, onthulde dat de gebeurtenis op de foto niets bijzonders was, aangezien de vader heel vaak zijn drie kinderen mee naar kantoor brengt. Op die dag was de vrouw van de vader die viraal ging, afwezig om medische universitaire lessen bij te wonen.

Hij benadrukte echter dat hij als kind zijn vader enorm miste, waardoor hij het verlangen had om altijd dicht bij zijn kinderen te blijven en van elke seconde van zijn gezin te genieten.

Na een zorgvuldige analyse van het verhaal wees de parlementaire vader er inderdaad op dat er in werkelijkheid niets schandaligs is om je kinderen mee naar het werk te nemen, integendeel, dat het een steeds meer gangbare praktijk zou moeten zijn. Tijd om aan het gezin te besteden is net zo belangrijk als werktijd, en daarom is er misschien een grondige verandering nodig in de moderne samenleving.

Advertisement

Het is niet altijd mogelijk om je kinderen mee naar het werk te nemen, maar als het kan, moet je de kans grijpen, omdat de vreugde die daaruit voortvloeit de levensstijl van mensen sterk kan verbeteren. Yglésio besluit zijn lange overdenking door toe te geven dat hoe dichter hij bij zijn kinderen is, hoe meer hij houdt van wat hij doet! De jonge vader hoopt aan het einde van zijn interview dat zijn voorbeeld een steeds algemenere houding zal worden, want de vaderfiguur is niet alleen fundamenteel voor het leven van een kind, maar ook een geweldig referentiepunt!

Een moedige reflectie die ingaat tegen elk stereotype. En jij, wat vind je van de houding van deze zorgzame vader?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt