Hij verliest zijn vrouw na een lange ziekte en heeft geen vrije dagen om bij zijn kinderen te zijn: collega's schenken 270 uren

Janine image
door Janine

24 Oktober 2022

Hij verliest zijn vrouw na een lange ziekte en heeft geen vrije dagen om bij zijn kinderen te zijn: collega's schenken 270 uren
Advertisement

Je geliefde verliezen is een van de grootste pijnen die je kunt doorstaan. Het ontbreken van een partner, vooral op een leeftijd dat er nog kinderen zijn om op te voeden, kan verwoestend zijn en je hebt alle emotionele kracht nodig om je leven weer op de rit te krijgen en verder te gaan, alleen kan het werk soms een probleem zijn.

Andrea Leoni, een chauffeur die voor het bedrijf Veritas werkt, weet dit maar al te goed. De man verloor zijn vrouw, Chiara Batacchi, 47 jaar, na een lange ziekte en wilde gewoon wat tijd doorbrengen met zijn kinderen om hen te helpen en zo'n verdrietig moment samen te overwinnen. Helaas verhinderde zijn terugkeer naar zijn werk hem dat te doen, in ieder geval totdat zijn collega's hem een ​​handje hielpen.

via Il Messaggero

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Om zijn vrouw bij te staan, heeft Leoni alle vakantiedagen, vrije dagen en het verlof dat hij kon aanvragen opgebruikt. Hij moet voor zijn twee kinderen van 13 en 11 jaar zorgen en zijn tijd reorganiseren om hun schoolverplichtingen en zijn werkuren met elkaar overeen te laten komen. Een overweldigende last in zo'n donkere periode van zijn leven, maar gelukkig is Leoni niet de enige: zijn collega's hebben een keten van solidariteit geactiveerd, waardoor hij in totaal 270 uur vakantie en verlof heeft gekregen zodat hij meer tijd met zijn kinderen kan doorbrengen en het verlies in het gezin een plekje kan geven.

Het totale aantal uren komt overeen met ongeveer een betaalde maand waarin Leoni met zijn kinderen kan zijn als ze terugkeren uit school en dicht bij hen kan zijn op zo'n delicaat moment in hun jonge leven. "De jongste maakt grapjes en zoekt aandacht, hij vertelt me ​​vaak dat hij zijn moeder mist, de ander probeert flink te zijn", legde de man uit.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Deze echtgenoot vertelde dat hij zijn collega's zeer dankbaar was, die blijk gaven van een groot gevoel van solidariteit en empathie. "Ik voel me behandeld als een vriend, niet alleen als een collega of een werknemer, zelfs de superieuren proberen me te steunen, door al het mogelijke te doen en me op alle mogelijke manieren tegemoet te komen”, zei Leoni.

Het bedrijf accepteerde uiteraard de uitwisseling van uren aangeboden door werknemers en legde uit dat het niet de eerste keer is dat dit soort solidariteit tussen collega's wordt gebruikt wanneer zich bepaalde situaties voordoen, ook al was in dit specifieke geval de mobilisatie echt enorm, evenals de opgebouwde uren.

Laten we hopen dat deze vader wat gemoedsrust zal vinden met zijn twee kinderen en dat de tijd hun pijn langzaam zal verlichten.

Advertisement