Een moeder werkt met haar dochter in haar armen, niet wetende dat de werkgever naar haar kijkt

Janine image
door Janine

21 Mei 2023

Een moeder werkt met haar dochter in haar armen, niet wetende dat de werkgever naar haar kijkt
Advertisement

Een nieuwe moeder zijn kan moeilijk zijn omdat de samenleving veel verwachtingen heeft van deze figuur: moeders moeten voor hun pasgeborenen zorgen, het huishouden doen en zich ook psychisch goed voelen na de bevalling. En dat is nog niet alles: na een paar maanden wordt van deze vrouwen verwacht dat ze weer aan het werk gaan en de baby aan iemand anders overlaten, zoals een babysitter of een familielid. Als gevolg hiervan lobbyen steeds meer werkende moeders over de hele wereld voor meer inclusieve werkplekken waar ze hun kinderen mee naar kantoor kunnen brengen.

via Lovewhatmatters

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Hoewel velen denken dat dit contraproductief is, heeft een moeder genaamd Melody aangetoond dat het een mogelijke en haalbare oplossing is: na een betaald zwangerschapsverlof van drie maanden ging Melody weer aan het werk om de kost te verdienen en haar superieuren hebben geprobeerd haar terugkeer zo comfortabel mogelijk te maken. Vijf maanden na de bevalling, toen Melody naar kantoor moest om te werken, nam ze haar dochter Nora-Jo mee in plaats van haar thuis te laten.

In een traditionele werkomgeving zou dit gedrag waarschijnlijk afgekeurd zijn, maar niet in de kliniek waar Melody werkte. De moeder bracht wat speelgoed en een hangmat mee om haar dochter bezig te houden, maar Nora-Jo, die weinig verzorging nodig had, wilde gewoon lekker naast haar moeder liggen terwijl ze sliep. Dus besloot Melody om met één hand te werken terwijl ze haar baby met de andere vasthield.

Advertisement

Workin' mamas.🤱 She makes it look easy. It helps that Baby Nora-Jo is so sweet and content just being with and near her...

Pubblicato da Maryland Farms Chiropractic su Giovedì 13 dicembre 2018

Melody wist niet dat haar baas naar het tafereel keek en besloot een foto te maken die hij vervolgens op de Facebook-pagina van de kliniek plaatste. Het bedrijf prees de nieuwe moeder voor haar multitasking en legde uit dat Melody niet altijd op deze manier werkte, maar dat ze haar taken het grootste deel van de week vanuit huis kon doen. Omdat ze die dag echter wat extra hulp nodig hadden, verscheen Melody graag op kantoor.

De kliniek bleef mensen aanmoedigen om foto's te delen van hun werknemers die werken met hun baby's vlakbij hen, zodat andere bedrijven de mogelijkheden kunnen zien om op een meer inclusieve en moedervriendelijke manier te werken.

Advertisement