Zoon zet advertentie online om zijn moeder een baan te helpen vinden, al na 48 uur komen er honderden voorstellen binnen - BekijkDezeVideo.nl
x
Zoon zet advertentie online om zijn…
Drie dames komen erachter hetzelfde vriendje te hebben, ze maken het uit en gaan samen op reis Boer vertikt het z'n akker te verkopen en verbouwt die nu te midden van huizen en flatgebouwen

Zoon zet advertentie online om zijn moeder een baan te helpen vinden, al na 48 uur komen er honderden voorstellen binnen

31 Juli 2021 • Door Skip
1.682
Advertisement

Op het internet liggen er grote kansen, veel mensen gebruiken dit in de hoop zoveel mogelijk mensen te bereiken. Des te meer mensen je verhaal horen, des te groter de kans op hulp in situaties waar je anders niet uit zou kunnen komen zonder gedegen ondersteuning. Dit verhaal staat symbool voor hoe het internet, mits juist gebruikt, echt kan leiden tot een happy end.

Felice Capita is 24 jaar oud en is de zoon van Anna Piacqaudio. Zij komt uit Monza en heeft al meer dan een jaar geen baan, en zocht er wanhopig een. De berg aan cv's die ze links en rechts heeft verstuurd leken voorbestemd te zijn om ergens in een hoekje te blijven liggen, zeker toen corona de kop opstak, de voornaamste oorzaak van de economische crisis bij veel bedrijven.

Felice is werkzaam in de IT. Na een jaar lang van afwijzingen zag hij in dat als hij zijn moeder wilde helpen, dat hij niets anders kon doen dan zijn ict-vaardigheden inzetten en een beroep doen op internetgebruikers door het zetten van een advertentie op LinkedIn. Op dit platform staat de arbeidsmarkt centraal. Felice vertelt:"Dit is mijn moeder en ze is al langer dan een jaar op zoek naar werk. Hoewel ze capabel, vriendelijk is en graag wil heeft ze de grootste moeite ermee om een baan te vinden." Hoewel zij graag wenste te werken als administratief medewerker zou ze zonder problemen ook andere werkzaamheden accepteren gezien de zware crisisperiode vanwege de pandemie. Het verschil tussen haar generatie en die van nu is groot en hoewel ze aanvankelijk sceptisch was, ging de advertentie toch online.

Tot grote verrassing wierpen de inspanningen van haar zoon z'n vruchten af al na 48 uur! Al na twee dagen kregen moeder en zoon honderden mails van bedrijven die beloofden te zouden kijken naar haar cv. Daartussen zat ook de zo gewenste vacature, bij een vastgoedbedrijf dat haar een vast contract bood en waar ze de mogelijkheid had om provisie te krijgen op verkopen. Anna accepteerde en werd meteen opgeroepen om te beginnen aan haar opleidingsperiode.     

Felice was blij verrast over hoe mensen op het internet zich zo snel mobiliseerden om zijn moeder te helpen. Het betrof hier ten slotte onbekenden, die ook gewoon niets konden doen met haar oproep. Felice wilde gezien zijn positieve ervaring de kans aangrijpen om advies te geven aan jongeren, die graag een baan willen, vaak ontmoedigd raken door de vacatures op internet:"De vele opmerkingen van mensen die klagen vielen me op, maar ook veel bedrijven die werk bieden. Ik wil niemand de les lezen, maar misschien moet je kunnen zoeken op de juiste manier."

Het staat vast dat het delen toch het mooiste aspect is van het internet en dat je door verhalen zoals deze weer weet hoe bepalend dit kan zijn in de omslag in iemands leven. Gefeliciteerd Anna, het is te hopen dat dit alleen al een mooi begin mag zijn van een schitterende carrière!  

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt