Weeskind werd geadopteerd door een alleenstaande vader: 21 jaar later is hij een atleet die meedoet aan de Olympische Spelen - BekijkDezeVideo.nl
x
Weeskind werd geadopteerd door een alleenstaande…
Deze dame is 74 jaar oud, maar ze ziet er veel jonger uit doordat ze al dertig jaar geen suiker meer eet Ze weigert het hotelbed te geven aan de zwangere vrouw die op het laatste moment had besloten met hen mee te gaan

Weeskind werd geadopteerd door een alleenstaande vader: 21 jaar later is hij een atleet die meedoet aan de Olympische Spelen

28 Juli 2021 • Door Janine
39.128
Advertisement

Er zijn veel stellen die ervoor kiezen om hun kinderen te adopteren in plaats van op natuurlijke wijze te verwekken. Afhankelijk van de landen waar je woonachtig bent, kan het adoptieproces min of meer belemmerd worden, maar het blijft in ieder geval een lange en vermoeiende reis voor beide partijen. In de jaren ’90 moet het dus nog moeilijker zijn geweest om een ​​kind te adopteren als je vrijgezel en bovendien homoseksueel was. Jerry Windle had er echter altijd van gedroomd vader te worden en op een dag, na het lezen van een artikel over een alleenstaande vader, informeerde hij naar zijn mogelijkheden voor adoptie. Jerry slaagde erin Jordan te adopteren, een Cambodjaans jongetje dat zijn ouders verloor toen hij nog maar 1 jaar oud was, waardoor hij werd gered uit een weeshuis. De kleine Jordan verkeerde niet in de beste conditie toen hij met zijn pleegvader in de Verenigde Staten belandde, maar door Jerry's zorg en liefde herstelde hij. Vandaag, na 21 jaar, neemt hij deel aan de Olympische Spelen in Tokio, als vertegenwoordiger van de Verenigde Staten.

via: Today

Jordan was na de tragische en vroegtijdige dood van zijn ouders in een weeshuis beland; toen Jerry hem adopteerde, was de kleine jongen nog maar 18 maanden oud en had hij absoluut medische hulp nodig: hij leed aan ondervoeding, schurft, verschillende infecties en darmparasieten. Jerry nam hem mee en deed zijn best en bood hem alle nodige zorg en alle liefde van een ouder. Jordan herstelde en begon zijn nieuwe leven in de Verenigde Staten, het land waarvoor hij 21 jaar later zou deelnemen aan een van de grootste en belangrijkste sportevenementen ooit - de Olympische Spelen.

Jordan's sportieve vaardigheden kwamen naar voren toen hij nog een kind was en naar zomerkampen ging. De jongen had laten zien dat hij zeer begaafd was voor sport, vooral voor wateractiviteiten en daarom is het niet verwonderlijk dat hij in de loop der jaren een professionele atleet is geworden. Vader Jerry moedigde hem meteen aan en schreef hem in voor cursussen en nationale wedstrijden.

Advertisement

Eenentwintig jaar na die eerste ontmoeting met vader Jerry, doet Jordan mee aan de Olympische Spelen in Tokio, als vertegenwoordiger van de Verenigde Staten in het duikteam. Het is jammer dat zijn vader vanwege de strikte anti-Covid-beperkingen niet fysiek in het publiek aanwezig kan zijn, maar hij heeft verklaard dat hij altijd met zijn hart bij hem is. Jordan is erg trots op zijn vader: "Ik kan hem meestal in het publiek horen, wat fantastisch is. Het zal anders zijn om hem er niet bij te hebben op de Olympische Spelen. Ik zou willen dat hij erbij was, maar het verandert niets aan wat ik zal gaan doen." En Jerry weet hoe belangrijk dit sportevenement is voor zijn zoon en hij zou niet trotser op hem kunnen zijn.

In 2011 hebben Jordan en zijn vader samen nog een belangrijke mijlpaal bereikt, namelijk de publicatie van een autobiografisch boek getiteld "An Orphan No More: The True Story of a Boy" - geschreven met als doel het mooie en positieve verhaal van een weeskind dat dankzij de liefde van een adoptievader zijn weg wist te vinden, alsook het geluk.

Jordan is erg dankbaar voor de steun en liefde van zijn vader in al die jaren: "Hij is alles voor me. Ik zou hier niet zijn zonder hem, zijn liefde en steun. Hij is er altijd voor me, hij belt me ​​altijd. Ik zou alles voor hem doen, en ik weet zeker dat hij hetzelfde voor mij zou doen."

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt