Dit 25-jarige model is zo mooi dat ze de bijnaam "zwarte Barbie" heeft gekregen

Skip

03 Augustus 2021

Dit 25-jarige model is zo mooi dat ze de bijnaam
Advertisement

Duckie Thot is een van de beroemdste en meest invloedrijke modellen van de laatste jaren en wordt begeerd door talloze beroemde stylisten en grote merken die met haar wel honderden reclames zouden willen maken. De jonge Duckie Thot (1995) heeft zelfs de bijnaam "Zwarte Barbie" van de modewereld gekregen, een naam die zijn oorsprong kent achter de coulissen van het modesysteem. Maar toch liepen de zaken voor haar niet altijd zo gesmeerd en is dat vooral te wijten aan de onwetendheid van mensen en de vooroordelen die ontstaan door gebrek aan bewustzijn en aandacht. Zij liet zich echter niet tegenhouden en is zij zelfs na een pauze van de modewereld te hebben gehouden, weer terug op de internationale catwalks. Nu mag ze zich een van 's werelds beroemdste modellen noemen.  

Advertisement

Instagram / duckiethot

Op haar Instagramaccount heeft ze meer dan een miljoen volgers die graag net zo'n lichaam en voorkomen zouden willen hebben als zij. Duckie Thot is 25 jaar oud en woont in Australië. Haar ouders zijn vanuit Zuid Soedan overgekomen naar dit continent om de burgeroorlog te ontvluchten. Ze heeft enorm geluk ermee gehad om naar Australië te kunnen verhuizen met haar grote Afrikaanse gezin (ze heeft maar liefst zes broers en zussen) en is het hier waar ze haar carrière als model kon beginnen. Nikki Perkins, beroemd Youtubster, moet haar zus zeker wel die richting hebben geduwd.  

Instagram / duckiethot

Voordat ze de bekende "zwarte Barbie" werd had Duckie te maken met een wereld die niet altijd openstond voor diversiteit. Heel vaak waren donkere modellen de enige in een hele groep blanke dames achter de coulissen. Gelukkig zijn de dingen op dit gebied langzaam aan het veranderen en wordt er nu steeds meer geprobeerd vooroordelen opzij te zetten.  

Advertisement

Instagram / duckiethot

Duckie Thot is beroemd geworden nadat ze op plek drie eindigde in het achtste seizoen van "Next Top Model Australia" toen zij nog maar zeventien was. Nadat ze duidelijk had wad ze wilde bereiken maakte ze haar debuut op de catwalk in 2017 en wordt ze nu gevolgd door duizenden, zelfs miljoenen mensen van over de hele wereld. Reclamebureaus blijven met elkaar strijden om maar een rol voor haar te kunnen hebben in hun reclamecampagnes, en zijn fans dol op haar.

Instagram / duckiethot

Duckie is nu een sterke jonge en zelfverzekerde vrouw die zich zeker nooit zou laten raken door kritiek van deze of gene, maar om te komen waar ze nu is heeft ze ook keihard moeten werken aan zichzelf.

Echt een voorbeeld om na te volgen en ook te bewonderen om hoe mooi ze is! 

Advertisement