Arme jongen heeft kunnen afstuderen doordat hij samen met vader een waterkraam runde - BekijkDezeVideo.nl
x
Arme jongen heeft kunnen afstuderen…
Met deze 17 weerzinwekkende designideeën wilden ontwerpers een ode brengen aan slechte smaak Hondenbezitter wordt na ongeluk opgenomen in het ziekenhuis maar zorgt een man voor de honden

Arme jongen heeft kunnen afstuderen doordat hij samen met vader een waterkraam runde

23 Augustus 2021 • Door Skip
881
Advertisement

Voor een jongeman kan studeren heel complex zijn buiten dat het vermoeiend is. Je hebt als student heel wat hobbels te nemen, zoals toetsen die je moet halen, studiebelastingsuren die in je leven moet proppen ergens, je cijfergemiddelde hooghouden. Bovenop deze moeilijkheden moet je ook nog eens iets doen aan de financiële beperkingen. Niet bij alle gezinnen kan men het thuis veroorloven kinderen naar de universiteit te sturen, vooral als je uit een kinderrijk gezin komt. In sommige gevallen echter offeren ouders zaken op omdat ze de waarde van onderwijs inzien. Zo kan een kind dan afstuderen en een vakkundig persoon worden. Het verhaal van Sammy Mania is wat dit alles betreft enerverend te noemen...

via: Tuko

We zijn in Kenia, waar een jonge knul van 25 het is gelukt af te studeren als chemicus na enkele jaren zijn ouders te hebben geholpen met thuis geld in het laatje te brengen.

Nummer zes van negen broers, is Sammy de enige die het gelukt is om het hele schooltrajact te doorlopen tot aan het gedroomde afstuderen. Ondanks de cijfers die aanvankelijk goed waren en zijn uitstekende leervermogen, zegt hij toch het financieel aanzienlijk zwaar heeft gehad in de tijd dat hij toewerkte naar zijn doel. Bij een plaatselijke liefdadigheidsinstelling zag men echter zijn cijfers en hoe gemotiveerd hij was. Toen werd daar besloten dat ze hem goeddeels gingen ondersteunen in zijn studie.  

Gedurende zijn periode op de middelbare was hij niet alleen aan het blokken maar werkte hij ook fulltime samen met zijn vader als verkoper van waterflessen om thuis het enige inkomen te verdienen. Hij ging hier ook mee verder in zijn tijd aan de uni en zat hij of met zijn neus in de boeken of bracht hij met vader het karretje met waterflessen rond.

"Ik stond altijd heel vroeg op en verkocht water voordat school begon, later ging ik dan naar huis, kleedde me om en ging dan naar de les. 's Avonds kleedde ik me weer om en ging ik geschilde aardappels brengen naar restaurants." Juist door middel van dit soort klusjes kon Sammy gaandeweg voldoende geld sparen om zowel de universiteit te betalen als meer karretjes te kopen die hij verhuurde aan andere mensen. Hij bracht een geweldig offer, dat al na enkele jaren zijn vruchten begon af te werpen.

Advertisement

Na af te zijn gestudeerd vertelde Sammy hoe het werken als kramer een grote les voor hem was en dat hij nu alles zou kunnen doen wat hij maar wenste. Wat hij overhoudt aan al zijn ervaringen is zijn vermogen om zich aan te passen en flexibel te zijn.

Want zelfs nu nog, nu hij een uitstekende baan heeft bij een reisbureau, gaat hij nog steeds door met groente schillen voor mensen in zijn dorp en vergeet hij zo nooit zijn oorsprong en blijft hij die op waarde schatten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt