x
Orang-oetanmoeder grijpt zonnebril van…
Hij verliest zijn gezichtsvermogen door wodka, maar krijgt het weer terug dankzij whisky: een ongelooflijk verhaal Ze geeft een dakloze man water en andere mensen volgen haar voorbeeld door een keten van solidariteit te creëren

Orang-oetanmoeder grijpt zonnebril van toerist en draagt ​​hem tegenover haar jong

30 Augustus 2021 • Door Janine
1.708
Advertisement

Wat zou jij doen als je geconfronteerd werd met een orang-oetan? Deze uitzonderlijk intelligente primaten komen steeds zeldzamer voor in het ecosysteem van onze planeet Aarde. Ooit waren deze buitengewone dieren, behorend tot de familie van de apen, heel wijdverbreid, maar tegenwoordig hebben stroperij, de opwarming van de aarde en het fenomeen van ontbossing de weg vrijgemaakt naar het uitsterven van dit dier dat zo uniek is en waarvan we veel zouden kunnen leren...

via: Heart

Juist om de hierboven genoemde redenen zijn orang-oetans in de loop van de tijd superbeschermde dieren geworden; in de Aziatische gebieden van Indonesië en Maleisië, waar deze zeer intelligente primaten ooit heel wijdverspreid waren, worden ze nu zorgvuldig bewaakt in dierentuinen en safari's, ver van het gevaar van stroperij of houtkap.

Een zeer populair meisje op internet plaatste een korte maar hilarische video op TikTok, waarin ze het ongelooflijke moment vastlegde waarop een nieuwsgierige orang-oetanmoeder uit Taman Safari Park in Bogor, in Indonesië, de zonnebril van de vrouw pakte en deze opzette, onder de hilariteit van de aanwezigen.

Lola Testu, zo heet het meisje, was op vakantie in Indonesië en was op bezoek in het Taman-park in de stad Bogor; toen de orang-oetanmoeder aankwam met haar jong, merkte ze dat haar zonnebril er niet meer was: waar was die gebleven? Ze keek om zich heen totdat ze zag dat hij over het hek was gevallen. Nu was Lola's zonnebril in handen van de orang-oetanmoeder!

De aap pakte nieuwsgierig Lola Testu's bril, bekeek het zorgvuldig om te begrijpen wat ze in haar handen had en liep toen naar haar jong toe; eenmaal naast haar zoon, zette de orang-oetanmoeder de zonnebril van het meisje op!

Advertisement

Het is duidelijk dat die ongelooflijke scène werd vastgelegd door de mobiele telefoon van het meisje, die wist dat de beelden in een mum van tijd de wereld rond zouden gaan: bedenk dat Lola Testu een werkelijk indrukwekkend aantal volgers heeft op TikTok: meer dan 85.000 followers!

De grappige beelden van het meisje dat in Indonesië op vakantie is, doen ons echter ook nadenken: deze primaten zijn echt van een zeldzame intelligentie en ze weten ons zelfs te verrassen met het meest onverwachte gedrag, zoals het dragen van... een zonnebril!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt