Een straatveger stopt met zijn werk om een ​​dorstig paard te drinken te geven: een heel nobel gebaar - BekijkDezeVideo.nl
x
Een straatveger stopt met zijn werk…
Over-overgrootmoeder wordt op 99-jarige leeftijd model met de hulp van haar kleindochter en haar cosmetica Ze mag de dierentuin niet in om de chimpansee te bezoeken: ze werd verliefd op hem

Een straatveger stopt met zijn werk om een ​​dorstig paard te drinken te geven: een heel nobel gebaar

28 Augustus 2021 • Door Janine
2.639
Advertisement

Elke dag blijven kleine wonderen onopgemerkt. Soms kan zelfs een heel eenvoudig gebaar een klein geschenk uit de hemel blijken te zijn. Een straatveger bracht in feite de hele wereld in ontroering nadat hij werd gefilmd tijdens een daad van extreme tederheid: een paard in ernstige moeilijkheden helpen. Een gedrag dat meer uniek dan zeldzaam is, aangezien veel mensen het lijdende dier voorbij zouden zijn gelopen zonder zelfs maar te stoppen. Toch besloot deze grote kleine engel om aan de zijde van het arme dier te blijven ondanks dat hij aan het werk moest. Dit is wat er is gebeurd!

Een klein groot gebaar

We zijn in Belém do Pará, waar een klein wonder plaatsvond in de straten van deze Braziliaanse stad. In deze regio is het vaak verzengend heet, en enkele uren weerstand bieden onder de brandende zon is niet eenvoudig. In feite stopt een paard, dat gebruikt wordt om zwaar materiaal te verplaatsen, langs de kant van de weg zonder zijn taak te kunnen uitvoeren.

Het dier blijft een tijdje alleen, terwijl het op alle mogelijke manieren probeert de kracht te vinden om verder te gaan. Wat hij nodig heeft, is wat slokjes water.

Precies op dat moment is er een straatveger aan het werk. Het duurt niet lang voordat hij begrijpt wat er aan de hand is en als hij eenmaal in de buurt van het dier is, begrijpt hij dat hij hem wat te drinken moet geven. Een ogenschijnlijk eenvoudig gebaar dat echter voorzienend bleek te zijn.

De schoonmaker, wiens naam nog onbekend is, werd opgemerkt door voorbijgangers die niet aarzelden om de scène met hun telefoons te filmen en de video online te zetten. Een ontroerend moment dat niet onopgemerkt voorbij kon gaan!

Advertisement

Helaas is in sommige Braziliaanse regio's bekend dat dieren worden uitgebuit om karren en zware materialen te trekken. Een gevaarlijke activiteit voor paarden die het risico lopen te overlijden door vermoeidheid of dorst zoals in dit geval. In Rio de Janerio verbiedt een wet uit 2016 echter het gebruik van paarden en ezels om karren, koetsen en goederen te trekken. In andere regio's worden daarentegen alternatieven en oplossingen bestudeerd om de voorkeur te geven aan machines boven dieren. Een marteling die voor veel paarden een probleem dreigt te worden.

Gelukkig kon de naamloze redder in dit geval snel ingrijpen en het paard van de dorst redden. Een klein gebaar dat onze ogen opent en ons leert hoe weinig er nodig is om een ​​klein wonder te volbrengen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt