Hij geeft de eerste plaats op om zijn worstelende rivaal te helpen de marathon te winnen - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij geeft de eerste plaats op om zijn…
Hij doet een dag alsof hij De 8-jarige zoon weigert zijn huiswerk te maken, dus wendt de wanhopige moeder zich tot de politie

Hij geeft de eerste plaats op om zijn worstelende rivaal te helpen de marathon te winnen

04 September 2021 • Door Janine
1.525
Advertisement

In de wedstrijdsport is er altijd veel concurrentie, vooral als de inzet erg hoog is, maar je moet je ethiek en sportiviteit nooit vergeten. Iedereen zou graag willen winnen, maar vaak, zoals onze ouders ons leerden toen we kinderen waren, “is het belangrijkste niet om te winnen, maar om deel te nemen". Misschien zullen de meest competitieven het er niet al te veel mee eens zijn, maar degenen die hun hele leven aan sport hebben gedaan, kunnen zeker hun solidariteit uiten, zelfs tegenover hun tegenstanders. De atleet Rob Lopez weet dit goed, zozeer zelfs dat hij een gegarandeerde overwinning weggaf, alleen maar om een ​​andere jonge atleet te helpen, Jesse Orach, die na het overheersen van de race plotseling in ernstige moeilijkheden kwam.


Rob Lopez is een marathonloper die heeft deelgenomen aan vele belangrijke races in zijn leven en die wist dat hij een zeer goede kans had om de 10 km "TD Bank Beach to Beacon" marathon in Maine te winnen. Slechts één andere atleet had hem die dag kunnen hinderen: Jesse Orach, een veelbelovende jongen die op zijn beurt uitstekende resultaten had behaald. Op de dag van de race gebeurde er iets ongelooflijks, waardoor alle toeschouwers en de deelnemers aan het evenement zelf sprakeloos waren.

Al snel realiseerde Lopez zich dat het niet zijn dag was en dat hij het voordeel dat Orach had genomen niet zou kunnen inhalen: "De eerste anderhalve kilometer bleef ik bij hem in de buurt, daarna liep hij weg. Als hardloper heb ik aan zoveel races meegedaan dat ik wist dat dit niet mijn dag zou worden." Toen veranderden de dingen plotseling: Orach, een paar stappen verwijderd van de finish, viel en struikelde verschillende keren in een poging om op te staan.

Een ongeluk dat Lopez de overwinning zou hebben bezorgd. Deze laatste gaf, toen hij zijn tegenstander op de grond zag, er echter de voorkeur aan hem te helpen, in plaats van te profiteren van de pech van Orach. De jonge Orach daarentegen verwachtte zo'n gebaar niet van een andere concurrent, en ook niet van zijn belangrijkste tegenstander: "Het voelde alsof de race voor mij voorbij was. Toen merkte ik dat iemand me optilde."

Een gebaar van solidariteit, absoluut onverwacht, dat spontaan ontstond: "Het was geen berekende beslissing", herhaalde Lopez, "Ik ben geen held of een speciaal persoon. Als hardlopers begrijpen we elkaar, we staan ​​op en helpen elkaar”. Lopez deed daarmee afstand van een gegarandeerde overwinning om de verdiende ruimte te geven aan zijn tegenstander, die gedurende de hele marathon duidelijk superieur aan hem was gebleken.

Advertisement

Lopez duwde zijn collega Orach letterlijk naar de finish, waardoor hij de race kon winnen.

Het maakt niet uit hoeveel geld er aan het einde van elke race wordt gewonnen, Lopez heeft laten zien dat hij al heeft gewonnen met zijn gebaar van solidariteit.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt