13-jarig meisje werd van school gestuurd omdat haar manier van kleden "de jongens afleidt" - BekijkDezeVideo.nl
x
13-jarig meisje werd van school gestuurd…
Dit meisje toont haar Een miljonair laat een deel van zijn erfenis na aan de portier van een hotel waar hij elk jaar verbleef

13-jarig meisje werd van school gestuurd omdat haar manier van kleden "de jongens afleidt"

05 September 2021 • Door Janine
5.412
Advertisement

Elke zichzelf respecterende omgeving, zoals school of kantoor, heeft regels die iedereen moet volgen. Onder deze regels is er vaak een kledingvoorschrift dat dagelijks moet worden gevolgd om ongepastheid te voorkomen. In sommige gevallen zijn deze regels zwart op wit geschreven, in andere gevallen is het aan het gezond verstand van mensen om niet te verschijnen in kleding die niet past bij de context. Met andere woorden: je gaat niet met bijvoorbeeld teenslippers naar een examen of met een te korte broek naar kantoor.

Een vader koos echter de kant van zijn 13-jarige dochter toen haar school haar wegstuurde vanwege een blauwe jurk die, volgens de leraar, "de jongens afleidde".

via: Today

Tony Alarcon, vader van de 13-jarige Demetra Alarcon, was bijzonder geschokt door de beslissing van de directeur van de Raymond J. Fisher Middle School, in Californië, om zijn dochter naar huis te sturen vanwege de kleding die ze die dag droeg. Het meisje droeg een blauwe jurk en witte gympen, - wat was daar mis mee? Volgens de leraar was die blauwe jurk te kort en "leidde de jongens af" van de les. Het probleem was dus niet zozeer de ongepaste kleding, maar het feit dat het de leerlingen in de klas afleidde.

Stel je voor dat er hardop wordt geroepen naar je in de klas en “ongepast” wordt genoemd: op 13-jarige leeftijd is het waarschijnlijk nog moeilijker om met dit soort situaties om te gaan. In feite was de vader van het meisje erg boos op de beslissing en op de methoden van de school, omdat hij niet vond dat zijn dochter de regels overtrad of dat haar kleding ongepast was. Met meer dan 30° C in de schaduw, op een warme zomerdag, wat was het probleem met het dragen van een onschuldig jurkje? De directeur wilde de beslissing om het meisje van school te sturen echter niet intrekken.

Advertisement

Een verhaal dat voor de zoveelste keer voor ophef zorgt over de manier waarop vrouwen zich kleden: waarom mogen jongens in de zomer in korte broek naar school, terwijl meisjes zich geen jurk kunnen veroorloven? Is het niet belangrijker dat ze zich op hun gemak voelen en daardoor de verschillende vakken beter kunnen leren? De meeste gebruikers kozen partij voor de vader en het meisje, in de overtuiging dat haar kleding helemaal niet “ongepast” was.

Wat vind jij van de keuze van deze school?

Tags: SchoolAbsurdVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt