Een oudere man valt op de grond en vijf jongens helpen hem overeind: het gebaar gaat meteen viraal - BekijkDezeVideo.nl
x
Een oudere man valt op de grond en vijf…
Bruidegom gefotografeerd bij het aansnijden van de taart in T-shirt en korte broek: Ze vindt haar hond terug nadat ze hem op de markt had verloren: hij was zelf teruggekeerd in een taxi

Een oudere man valt op de grond en vijf jongens helpen hem overeind: het gebaar gaat meteen viraal

04 Oktober 2021 • Door Janine
1.006
Advertisement

Het is gemakkelijk om negatieve opmerkingen te horen over “de jeugd van tegenwoordig”, ongedisciplineerd, lusteloos en lui. Maar heel vaak komt dit niet overeen met de realiteit. In Caldwell, in Idaho, zijn vijf tieners de helden van de stad geworden door te zijn gestopt en een oudere man te helpen die op de grond was gevallen. De jongeren verzekerden zich ervan dat het goed met de man ging en begeleidden hem naar huis.

Het gebaar bleef niet onopgemerkt: een automobilist filmde het hele tafereel en zette het online, waar het snel viraal ging.

Toen de tv-reporters hen interviewden, konden de vijf jongens het niet geloven: "We hebben tenslotte niets bijzonders gedaan!”, zeiden sommigen van hen. Victor Ornelas, Isaac Hernandez, Diego Ramirez, Devan Ornelas en Josh Sorg gingen naar het huis van een vriend om te basketballen. Vanuit de auto waren ze getuige van dit tafereel: een oudere man - misschien struikelend in een kuil - viel op de grond op de stoep van hun straat. Onmiddellijk remde Hernandez, die aan het stuur zat, zijn auto en de vijf jongens stapten meteen uit om hem te helpen.

"Zelfs vandaag nog begrijp ik niet hoe ik op zo'n stomme manier heb kunnen vallen", zei de oude man, José Gomez, "waarschijnlijk ben ik door een gat gevallen of misschien word ik echt oud!".

De tieners hielpen José niet alleen met opstaan, ze zorgden ervoor dat hij in orde was. Ze vergezelden hem naar huis om te controleren of er geen problemen meer zouden gebeuren tijdens de korte reis.

Het tafereel bleef niet onopgemerkt door andere inwoners van Caldwell. Een automobilist plaatste een korte video waarin duidelijk te zien is hoe de tieners liefdevol voor deze onbekende oudere man zorgen.

Het spreekt voor zich dat dit soort initiatieven door alle internetgebruikers warm onthaald worden.

De vijf tieners werden door de heer Gomez bedankt met een bezoek aan de plaatselijke banketbakkerij. Maar daar stopten de lofbetuigingen niet: de video was zo succesvol dat het de aandacht trok van de Amerikaanse nationale media, die besloten de jongens te interviewen.

Advertisement

In een samenleving waar informatie is gericht op misdaden, wandaden en alle zwakheden van mensen, kan zo'n eenvoudige gebeurtenis alleen maar verlichting en hoop geven. Nu worden de vijf jongens door hun buren beschouwd als "kleine helden" en genieten ze van een onverwacht moment van roem!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt